fbpx
Nieuws

AO Smith komt met warmtepompen

A.O. Smith, een producent van warmte-oplossingen, introduceert op de VSK een drietal warmtepompen. Later dit jaar komt er nog een vierde bij.

Tot nu toe voerde A.O. Smith alleen gasgestookte toestellen en toestellen die werken met een elektrisch verwarmingselement – eventueel in combinatie met zonthermie. Nu komt er dus een warmtepomprange bij. “We willen een brede aanbieder zijn”, zegt Robert Clevis, product manager new technologies bij A.O. Smith.

Het van oorsprong Amerikaanse bedrijf is vooral sterk in de bereiding van warm tapwater en is actief in de utiliteit. Clevis: “Denk aan boerenbedrijven, sportaccomodaties, zorgcentra en hotels. Eigenlijk overal waar meer dan drie douches zijn, zeggen wij wel eens.”

Warmtepomprange

De warmtepomp, die is ontwikkeld in samenwerking met een niet nader genoemde partner, krijgt de naam Enevator mee. De Enevator Air Standard levert vermogens van 22 tot 463 kW, heeft een COP tot 4,2 en levert tapwater tot 60 graden uit de warmtepomp. De Enevator Air Premium levert water tot 65 graden dankzij de EVI-technologie (Enhanced Vapour Injection). De warmtepompen maken gebruik van het koudemiddel R410a (GWP 2088).

Dan is er de water/water-warmtepomp Enevator Aqua Booster, een warmtepomp die goede rendementen haalt bij reeds verwarmd water. Dat kan dan, met een COP tot 5,8, worden verhoogd tot 78 graden. De Enevator Store, tenslotte, komt in september op de markt, dit is een voorraadhoudende warmtepompboiler met een vermogen tot 20 kW. De capaciteit van deze boiler is 455 liter. “Deze warmtepomp is wel een eigen ontwikkeling”, zegt Clevis. “Hij is al op de markt in China en de Verenigde Staten. Voor Europa zijn we nog bezig met de laatste testen voor het CE-markering.”

Advies

Volgens Clevis is het niet zo dat het bedrijf zich met de warmtepomp an sich onderscheidt. “Iedereen gebruikt immers dezelfde componenten. Bij A.O Smith zijn we sterk in tapwater, en leveren we ook de platenwisselaars en de pompen. Dat maakt ons onderscheidend. Net als het feit dat we altijd het juiste advies kunnen bieden. Je bent als klant niet verplicht om een warmtepomp te kiezen. Je moet het systeem nemen dat het beste bij je situatie past. Dat kan bijvoorbeeld ook heel goed een hybride oplossing zijn.”

1 reactie op “AO Smith komt met warmtepompen

  1. Tahsin schreef:

    R104a???? Vreemde koudemiddel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.