fbpx
Nieuws

Geen soldeerverbindingen in douche-wtw

Technea komt komend jaar met nieuwe lijn douche-wtw’s. In de nieuwe Shower HR Tubes zitten geen gesoldeerde verbindingen meer. Onderaan dit artikel een video.

Dit heeft Technea gedaan om de kans op lekkage vrijwel uit te sluiten. De PVC-U buitenmantel beschermt de ingesloten, koperen dubbelwandige warmtewisselaar tegen schade- en diefstal. Dankzij een speciale turbo rotator heeft deze douchepijp-wtw een perfecte instroom én dus gegarandeerd rendement. De Technea Shower HR Tubes worden geleverd met tien jaar garantie.

Warmteterugwinning

Een douche-wtw wint de energie terug uit douchewater. Het warme afvalwater wordt langs een wisselaar geleid en weer afgedragen aan de aanvoerleiding van koud leidingwater. Deze stromen in aparte buiswanden langs elkaar, wat zorgt voor een warmteoverdracht van 10 naar 25 graden. Hierdoor kan bespaard worden op de warmtapwaterlevering.

Douchewater is verantwoordelijk is voor 88% van al het dagelijks warm tapwatergebruik. In nieuwbouw is 30 tot 50% van de energienota voor rekening van het warme water.

De nieuwe douche-wtw is te zien op de komende vakbeurs VSK in Utrecht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.