Dynamische energieprijzen kans voor warmtepomp

dynamische energieprijzen

Torenhoge energietarieven drijven veel mensen naar energieaanbieders met dynamische energieprijzen, die in daluren de kilowattuurtjes bijna gratis aanbieden. Door slim gebruik van de warmtepomp kun je hier optimaal gebruik van maken. “Hier valt flink geld te besparen.”

“Het loopt storm bij de aanbieders van dynamische energietarieven. Dat heeft alles te maken met de hoge energieprijzen sinds het begin van de oorlog in Oekraïne”, zegt Remko ten Barge, directeur bij leverancier van NieuweStroom. “Wij bestaan nu tien jaar, maar niet eerder hebben we het zo druk gehad.”
Aanbieders van dynamische energietarieven zijn onder meer EnergyZero, Frank Energie, NieuweStroom, easyEnergy en Tibber. Verbruikers met een dynamisch energiecontract betalen geen vaste prijs per kWh elektriciteit of kubieke meter gas, maar respectievelijk een uur- en dagtarief. Het aantal aanbieders van dynamische tarieven is nog beperkt, maar groeit wel. Op termijn moeten zelfs alle energieleveranciers met 200.000 klanten of meer hun klanten verplicht een contract met dynamische tarieven kunnen aanbieden.

Dit is een Premium-artikel. Verder lezen? Log in met je abonneenummer of sluit een abonnement af.

Premium artikel