fbpx
Artikel

In het toonaangevende Erasmus MC te Rotterdam kan men met de nieuwe drukverhogingsinstallatie ESYBOX MAX van DAB Pumps, 24/7 de temperatuur en doorstroming van het drinkwater meten t.b.v. legionellapreventie. Dit geschiedt met de cloudservice DConnect eveneens van DAB Pumps. Lammert Krijnen van Krijnen Pomptechniek vertelt: “in plaats van de periodieke controle vindt er nu continue monitoring plaats. Bovendien worden voor controle rapportages van de temperatuur- en doorstromingsmetingen van het drinkwater geregistreerd in het logboek. Dankzij de nieuwe drukverhoger ESYBOX MAX en de cloudservice DConnect wordt nu een effectieve legionellapreventie gerealiseerd.”

Lagere milieu impact, lagere servicekosten

Lammert Krijnen zegt verder: “bovendien heeft de nieuwe cloudservice DConnect van DAB Pumps nog meer voordelen. Want met DConnect kunnen wij als servicepartner van Engie Service Nederland, de drukverhoger op afstand monitoren, gegevens uitlezen en besturen. Zo kunnen storingen meestal direct worden opgelost, zodat de continuïteit niet in het geding komt. Dit is vanzelfsprekend voor het ziekenhuis van levensbelang. Bovendien hoeven wij niet langs voor iedere storing. Dit verbetert de service, het bespaart veel tijd en verlaagt de servicekosten. Ook de mindere inzet van monteurs, doordat 90% van de storingen eenvoudig op afstand zijn op te lossen, resulteert in veel minder gereden kilometers. Dit heeft een goed effect op het milieu, het draagt bij aan de verlaging van de CO2-uitstoot en vermijdt files.”

20% meer energiebesparing

In vergelijking tot conventionele pompen verbruiken de drukverhogers ESYBOX MAX 20% minder energie. Ook dit verlaagt de CO2-uitstoot en helpt bij het realiseren van de klimaatdoelen.

Informatie: Esybox Max – DAB – Esybox (esyboxline.com)