fbpx
Artikel

Installateur in beeld: Dennis Reijnen

Dennis Reijnen is directeur van Reijnen Installatietechniek in Geleen. Reijnen staat altijd ‘aan’ en buffelt als geen ander. “Er zijn weinig avonden waarop ik mijn laptop niet openklap. Dat is niet erg, ik hou van mijn werk. Kwaliteit is ons handelsmerk.”

Wat maakt het vak zo mooi?

De afwisseling, geen dag is hetzelfde. Spoedklussen, dingen die snel even tussendoor moeten en voorrang hebben; een ander kan daar gestrest van raken, maar ik vind het mooi. Ja, ik ben daarin flexibel aangelegd. We doen soms behoorlijk grote klussen, zoals al het installatiewerk in de koffiebranderij van Blanche Dael in Maastricht. Dat is technisch natuurlijk zeer interessant, maar dat is niet waar ik per se het meest van geniet. Genieten doe ik als ik klanten blij kan maken en dan maakt het helemaal niet uit als het om iets kleins gaat, zoals het plaatsen van een radiatortje.

Wat is jullie handelsmerk?

We onderscheiden ons door de kwaliteit die we leveren, die zich uit in een goede klanttevredenheid. Kwaliteit betekent niet alleen goed werk leveren, maar vooral goed communiceren met de klant. Het nakomen van afspraken, flexibel zijn als het nodig is en niet snel ‘nee’ verkopen – al is dat laatste soms ook wel een valkuil. Het gaat erom dat je eerlijk bent in het voortraject, vooral over de prijs.

Wat is minder leuk?

Het ongeduld bij klanten. Als je één dag te laat bent met het sturen van een offerte, dan krijg je tegenwoordig meteen een telefoontje. Ik begrijp die klant wel, die moet vaak al zo lang wachten, maar het geeft wel druk bij ons. Alles moet meteen, nu!

“Flexibel als het nodig is”

Badkamers

Met twee kleine ploegen halen we tot wel twee badkamerrenovaties per week. Dat lukt doordat we sinds een jaar of vijf werken met houten panelen van het Schotse Multipanel, met een hogedruk laminaat toplaag. Die zagen we op het project op maat. Was je voorheen bezig met droogtijden en afstemming met de stukadoor of tegelzetter, met deze panelen heb je daar niet meer mee te maken en kun je uiterst efficiënt werken.

Investeren in

Materiaal, denk aan goed accugereedschap en stofafzuiging. Maar ook aan digitalisering, onder andere van de communicatie met de klant. Zo hebben we bijvoorbeeld opleverformulieren en afspraakbevestigingen geautomatiseerd. Dat betekent dat we het zonder een extra persoon op de administratie af kunnen. Uiteraard investeren we ook in de vakbekwaamheid en de certificering voor de Gasketelwet.

Privé

Ik woon samen met mijn vriendin Krystle, mijn zoon en haar dochter. In mijn vrije tijd ga ik graag skiën, in Tirol, en motorrijden. Een paar jaar geleden heb ik met een groep vrienden in vijf dagen tijd vijf landen aangedaan: Frankrijk, Italië, Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. Nu heb ik daar eigenlijk te weinig tijd voor, maar het lijkt me heerlijk om weer eens zo’n tocht te maken.

Naam: Dennis Reijnen
Functie: Directeur
Leeftijd: 39
Dennis Reijnen is de derde generatie in het familiebedrijf. Zijn opa startte in 1951 een loodgieters- en dakdekkersonderneming. Dennis’ vader nam het stokje in 1975 over. Zelf is hij sinds 2015 directeur. “Maar ik werk al ruim twintig jaar bij het bedrijf. Tijdens mijn studie al, na schooltijd, werkte ik voor mijn vader.” Zijn studie deed hij bij Gilde Opleidingen in Roermond, later aangevuld met verschillende avondopleidingen. “Er werken nu vijftien man bij ons. Groter hoeft niet, ik focus op kwaliteit.”