Manshoge thermosfles maakt tapwater van zonnestroom

NEStore superboiler

Een boiler die dankzij uniek design en vacuümisolatie nauwelijks warmte verliest. De NEStore wordt in de markt gezet als slimme buffer voor overtollige zonnestroom. Een vat van 202 liter levert 20 kWh aan energie, oftewel ruim 600 liter aan tapwater van 40 °C.

De superboiler, die afgelopen maand haar introductie beleefde, mikt vooralsnog vooral op grote woningen en utiliteitsgebouwen met een hoog tapwaterverbruik, zoals sportverenigingen en hotels. De grote plus is dat de boiler water op hoge temperatuur kan opslaan en tegelijkertijd nauwelijks warmte verliest.

Warmteverlies

De NEStore komt op de markt in een versie van 202 liter (E20), en een versie van 303 liter (E30). Beide varianten tonen qua warmteverlies indrukwekkende cijfers. De kleine variant van de twee kent bij een temperatuur van 65 °C een warmteverlies van 1,4% per dag, wat neerkomt op 0,17 kWh/dag aan energie. Ter vergelijk: een conventionele boiler kan bij geen gebruik al tot 30% van haar warmte verliezen. 

Verder lezen? Log in met je Premium-account, of sluit een online abonnement af.

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een Premium artikel
Premium artikelen zijn alleen toegankelijk voor premiumleden én abonnees van Installatie.

Digitaal basis

Voor slechts € 6,58 per maand sluit je al een Premium abonnement af. Zo heb je altijd toegang tot alle (verdiepende) artikelen, video’s en berichten waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding