Warmtepomp: “Niet over mijn rug”

Breman Bovensmilde

De trend van (hybride) warmtepompen is voor veel bedrijven een nieuwe ervaring. De vindingrijkheid van monteurs zelf leidt tot handige hulpmiddelen zodat de installatie niet alleen sneller gaat, maar ook onder betere omstandigheden.

De verduurzaming van 129 woningen in het Drentse Bovensmilde is een mooi voorbeeld van hoe in een project leerzame oplossingen kunnen worden bedacht. Hier verzorgt Breman Techniek uit Zwolle op dit moment het installatiewerk bij de renovatie van huur woningen van woningbouwvereniging Actium. De rijwoningen en twee-onder-een-kappers worden qua schil (vloer/muur/dakisolatie en kunststof kozijnen) fors verduurzaamd. Ze krijgen met een nieuwe HR-ketel (Remeha Tzerra) plus hybride warmtepomp en een nieuw mechanisch ventilatiesysteem (Itho Daalderop) ook een hoop nieuwe techniek binnen de muren. Afgifte en distributie systeem blijven zoals ze waren.

Dit is een Premiumartikel. Verder lezen? Log in met je abonneenummer.

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een Premium artikel
Premium artikelen zijn alleen toegankelijk voor premiumleden én abonnees van Installatie.

Digitaal basis

Voor slechts € 6,58 per maand sluit je al een Premium abonnement af. Zo heb je altijd toegang tot alle (verdiepende) artikelen, video’s en berichten waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding