Rookgas: ruimte voor interpretatie

Beugelen rookgasafvoer moet veiliger

Kleine installatiefouten die de veiligheid van een cv-ketel niet beïnvloeden, hoeven niet direct tot afkeur van een complete installatie te leiden. Denk hierbij aan het missen van een beugel of een parker in een luchttoevoer.

Veel installateurs zitten door de invoering van de Gasketelwet met het dilemma dat installaties die jarenlang goedgekeurd zijn, ineens volgens de letter van de wet afgekeurd zouden moeten worden. Dit levert voor monteurs lastige gesprekken op met klanten, maar ook angst over het kwijtraken van de zojuist verkregen CO-certificering.

Onafhankelijk specialist Jan Mondria, die zitting heeft in de normcommissie voor rookgasafvoeren, bespreekt in dit webinar veel voorkomende rookgasfvoer-kwesties die door de nieuwe CO-certificering dagelijkse praktijk zijn voor installatie-, service en onderhoudsmonteurs. Dit webinar werd gehouden in het licht van de nieuwe opleiding Rookgasafvoeren van de Online Bouwacademie. Die cursus is hier te volgen. Abonnees van Installatie krijgen 40% korting op de cursus.

Onderstaand Premium artikel is gratis voor ingelogde abonnees van Installatie. Premium artikelen lezen? Klik hier.

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een Premium artikel
Premium artikelen zijn alleen toegankelijk voor premiumleden én abonnees van Installatie.

Digitaal basis

Voor slechts € 6,58 per maand sluit je al een Premium abonnement af. Zo heb je altijd toegang tot alle (verdiepende) artikelen, video’s en berichten waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding