fbpx
Artikel

Welk drukvat compressor heb ik nodig?

Bij de compressor is het drukvat een belangrijk onderwerp, want hierin wordt de hoeveelheid perslucht in opgeslagen die je kan gebruiken voor klussen. Hoe groter het drukvat van de compressor, hoe meer perslucht in opgeslagen kan worden en hoe langer jij door kan gaan met jouw klussen. In het assortiment aan Airpress compressoren vind je diverse compressoren met drukvaten in verschillende liters.

Welke type compressor met welk drukvat jij nodig hebt, is zeer afhankelijk van de werkzaamheden die je wilt gaan uitvoeren met de compressor. Dit kunnen kleine werkzaamheden zijn als afstoffen of banden pompen, maar ook complete machines aandrijven.

De ideale compressor voor hobbyklussers

Ben je een hobbyklusser of doe-het-zelver en je hebt een compressor nodig die compact en tilbaar is, dan is een compressor met 6 liter drukvat de ideale oplossing. Deze compressoren nemen weinig ruimte in de werkplaats of service bus in. Het nadeel is dat het drukvat snel kan leegraken, omdat deze maar 6 liter is. De 24 liter compressor is ook een compacte compressor, echter is deze niet tilbaar maar mobiel. Door het 24 liter drukvat is er meer perslucht opslag, zodat je langer achter elkaar kan werken.

Compressoren met een 50 liter drukvat of meer zijn ideaal wanneer je langere tijd achter elkaar perslucht benodigd bent voor de werkzaamheid. De meeste compressoren met een 50 liter drukvat zijn mobiel en eenvoudig te verplaatsen.

Professionele compressoren

Heb je een (klein) industrieel bedrijf wat veel perslucht vraagt om de machines aan te drijven, dan kom je al snel uit op professionele compressoren uit de groene serie, k-serie of APZ gedempte serie. Deze compressoren zijn krachtig en vullen het drukvat snel. Compressoren uit de Groene serie en K-serie zijn voorzien van een groot drukvat, bijvoorbeeld 50, 100, 200, 300 of 500 liter en meer. Door de grote opslag aan perslucht kan je diverse machines aandrijven, bijvoorbeeld kleine inpakmachines en melkrobots (alleen met gegalvaniseerd drukvat). Eventueel zijn de compressoren aan te sluiten op een persluchtsysteem. Voor de APZ gedempte serie heb je echter een extern drukvat nodig om perslucht in op te slaan.

Compressoren voor grote industrieën

Heb je een groot industrieel bedrijf, bijvoorbeeld verpakkingsindustrie of productie, dan is een schroefcompressor de beste optie. Voordeel ten opzichte van de zuigercompressor is dat deze compressoren continue kunnen doorwerken. Schroefcompressoren zijn verkrijgbaar met en zonder drukvat. Deze machines worden altijd in een persluchtsysteem geïnstalleerd waar je altijd wel een extern drukvat nodig hebt om perslucht in op te slaan.