fbpx
Installatiefouten

Luchtkoker als doorvoer

Doordat deze luchtkoker is aangewend als leidingdoorvoer voor de airco, kwam de brandveiligheid in het geding.

 

 

Bij dit winkelgebouw met appartementen heeft de installateur van de airconditioning dankbaar gebruik gemaakt van de luchtkoker om leidingen van de airco naar de unit op het dak te brengen. De luchtkoker is voorzien van een brandklep die aan de achterzijde is gemonteerd. De doorvoer is dus niet correct brandwerend afgewerkt, zo bleek bij een inspectie. Inmiddels is de afzonderlijke brandveilige doorvoer gerealiseerd, uiteraard met alle kosten van dien.

2 reacties op “Luchtkoker als doorvoer

 1. jan mondria, breman ijsselmuiden schreef:

  Een mooi voorbeeld van goede wil zonder echt stil te staan bij de consequenties, iets wat we vaak tegenkomen bij rookgasafvoer inspecties die we doen voor Installatie bedrijven, Woningcorporaties en VVE’s.

  Als je een monteur, die rookgasafvoeren aan het vervangen/renoveren is, op de man af vraagt of hij beseft wat hij betekend voor de veiligheid van de bewoners van het appartement/woning waar hij aan het werk is, krijg je soms verrassende antwoorden als “daar heb ik nog nooit stil bij gestaan”. Desgevraagd laat ik hem weten dat hij persoonlijk garant staat voor de veiligheid van deze bewoners voor de komende 15 tot 17 jaar.

  Niemand ziet in de tussenliggende periode om naar de kwaliteit van producten.

  Dit voorbeeld heb ik persoonlijk mogen ervaren tijdens een bezoek aan een renovatie project welke werd uitgevoerd door een van de grootste installateurs in Nederland.

  Het woord “veilig werken” krijgt dan een heel andere betekenis.

  JM

 2. Jessica schreef:

  Bedankt voor het delen van uw artikel, het is zo nuttig voor mij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.