fbpx
Bericht
Volop eremetaal installateurs op EuroSkills

Goud voor de teamprestatie, zilver en bronzen medailles voor de individuele installatiedeelnemers aan de EuroSkills 2012.

 

 

Het team van installatietechniek een gouden plak behaald op de EuroSkills 2012 in het Belgische Spa-Francorchamps. In de eigen individuele vakgebieden werd volop eremetaal gescoord. Bij sanitaire- en verwarmingstechniek won Jeroen Hoogstraten uit Groesbeek een zilveren medaille. Electrotechnicus Klaas Brakke uit Staphorst won brons, net als Hans Verhoeven uit Kerkdriel, die Nederland vertegenwoordigde bij Koude- en Luchtbehandelingstechniek. De besten van de EuroSkills gaan ons land vertegenwoordigen op de WorldSkills, die in juli 2013 in Leipzig worden gehouden.

 

Succes

In Spa streden meer dan 400 kandidaten uit 23 landen in 44 vakgebieden voor goud. Voor Team Nederland kwamen 31 jongeren uit in 24 vakken, waaronder etaleren, straatmaken, hoefsmeden, schoonmaken, CAD tekenen, mechatronica en metalen dakdekken. Het leverde tien gouden, acht zilveren en zes bronzen medailles op. Daarnaast wonnen 23 Nederlandse kandidaten een medaille voor excellent vakmanschap, omdat zij boven de gemiddelde norm scoorden. In totaal namen 403 kandidaten uit 23 landen deel aan EuroSkills, onder wie 31 NederlandersMaandagmiddag keert Team Nederland terug in ons land. De kandidaten worden binnengehaald van 16.00-17.00 uur in The Mart (theSTRIP) op het terrein van de High Tech Campus in Eindhoven.

 

Bekijk hier verdere uitslagen.

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.