fbpx
Edities

Installatie en Sanitair – nummer 1 – 2017

In deze editie

In deze editie
Dankzij gedurfde installatietechnieken moeten weer toptijden worden gereden in het vernieuwde Thialf. De betrokken specialisten, Warmtebouw (W) en Croonwolter&Dros (E) likken hun vingers af bij de koppelingen met duurzame technieken en in secties regelbare ijsbaan.

Erkenning
Het kabinet is overtuigd: installatiebedrijven en (service)monteurs moeten per 1 januari 2019 voldoen aan een nieuwe wettelijke erkenning om vanaf dan alleen nog gasgestookte installaties te plaatsen en te onderhouden. We zetten de vragen en antwoorden op een rij.

Geitenmelk
Installateur Wido Verhees heeft een unieke vinding op zijn naam staan: een warmteterugwinning uit geitenmelk. Het kostte wel wat hoofdbrekens en diverse compressoren, maar nu werkt het probleemloos.

Plaatstaal
Het klassieke keramiek in de badkamer is niet langer een vanzelfsprekendheid. Composiet, maar ook plaatstaal wint terrein. Op het gebied van design gaat een wereld open. We nemen een kijkje in de fabriek van Alape, dat naast Bette en Kaldewei tot de voornaamste aanbieders van dit materiaal behoort.

Kwaliteitsborging
De Wet Kwaliteitsborging heeft grote gevolgen voor de installatiebranche. In 2017 kan de bouwsector er nog mee stoeien, vanaf 1 januari 2018 wordt het menens. H.Ek Installatiemaatschappij uit Den Bosch loopt in de installatiebranche voorop. Wat zijn haar ervaringen en wat kan de installateur ervan leren?

Premium artikel

Je wilt een  Premium   artikel lezen.

Onbeperkt  Premium   artikelen lezen vanaf € 17,41 per maand

Direct abonneren

- Onbeperkt  Premium   artikelen lezen op Installatie.nl
- Alle edities van Installatie digitaal lezen
- Alle edities van Installatie thuis ontvangen vanaf € 50,25 per maand

Direct abonneren