fbpx
Edities

Installatie – nummer 5 – 2023

In deze editie

Vrijdag 15 september verschijnt vakblad Installatie nummer 5. In deze uitgave o.a. een mbo-school in Zwolle die tegenwoordig tot zestig procent op aardgas bespaart door het gebouwbeheersysteem te moderniseren.

Wat je verder kunt verwachten:

Hybride mag gas geven

De fabrieken draaien, wachtlijsten zijn weg en cijfers over verbruik en besparing zijn positief. De hybride warmtepomp kan los, maar er zijn haken en ogen. Installateurs over de manier waarop ze de koe bij de horens gaan vatten. En een aantal mooie nieuwtjes.

Van bus naar badkamer

Nederland is een installatiefabriek rijker. In Heeren veen rollen niet langer bussen maar installatieruimtes en badkamers van de band. De eerste modules en woningen zijn een feit. Wij namen een kijkje in de nieuwe fabriek van VDL Smart Spaces.

Nooit afwachten

Goedlopende bedrijven staan in de belangstelling van collega’s met groeiambitie, energiebedrijven en investeerders. Het verhaal van Harold Hofhuis (48), die Eppink Installatietechniek verkoopt aan Saman, en zo verder wil groeien als warmtepompspecialist.

Zweedse värmepumpar

Robert-Jan Both (28) verruilde Ouderkerk a/d IJssel voor Zuid-Zweden en werkt daar als installatiemonteur. Hij vertelt over cultuur, krapte, kou en de warmtepomp: die is daar nóg populairder dan hier.

En natuurlijk:

  • Installateur in beeld
  • Dicht op de huid
  • Productnieuws
  • Een nieuwe column van Stefan van Maasakkers

Digitaal magazine

Het item dat je probeert te lezen is de digitale versie van een van de magazines van Installatie.
Digitale magazines zijn alleen toegankelijk voor print- en digitaal jaarabonnees van Installatie.

Digitaal jaarabonnement

Voor slechts € 17,41- per maand sluit je al een digitaal jaarabonnement af. Zo heb je altijd actuele en vakkundige informatie tot jouw beschikking waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding