fbpx
Edities

Installatie – nummer 7 – 2023

Installatie 7 2023

In deze editie

Half november verschijnt vakblad Installatie 7. In dit nummer o.a. een bezoek aan het nieuwe bedrijfspand van Rouwenhorst Installatietechniek in Haaksbergen. Het bedrijf betrok een voormalig woonhuis en greep de verhuizing aan om qua logistiek, marktfocus en automatisering een flinke slag te maken.

Wat je verder kunt verwachten: 

Dak als warmtepompbron

Een warmtepomp met PVT-panelen meldt zich nadrukkelijker aan het front als verduurzamings￾oplossing zonder bronboring of buitendeel. De techniek heeft inmiddels ook eigen ontwikkelde warmtepompen die specifiek zijn toegesneden.

Schuif ‘m erin

Veel introducties van skids en indakoplossingen voor (hybride) warmtepompen. Gestandaardiseerde verduurzamingsoplossingen voor opschaling en als wapen tegen het monteurstekort. Installateurs en prefab bouwers zijn er volop mee aan de slag gegaan.

Ketelvervanging 2.0

De komend jaren komt zeker de helft van alle cv-ketels in het beheer van Kemkens in aanmerking voor een hybride. Een enorme operatie voor een van de grotere installateurs van het land. Interview met operationeel directeur Twan van Grinsven.

Groen denken

Circulair installeren heeft voor veel installateurs nog geen prioriteit. Maar stiekem zet ieder bedrijf wel kleine stappen. Hoe ontwikkelt zich dit? Wat doen de koplopers, waar kun je morgen mee beginnen?

En verder: 

  • Installatiefouten
  • Dicht op de huid
  • Markt niet doof voor geluidseisen
  • ISDE: maak het makkelijk voor je klant
  • Column Stefan van Maasakkers
  • Installateur in beeld: Sjuul van Hal

 

Digitaal magazine

Het item dat je probeert te lezen is de digitale versie van een van de magazines van Installatie.
Digitale magazines zijn alleen toegankelijk voor print- en digitaal jaarabonnees van Installatie.

Digitaal jaarabonnement

Voor slechts € 17,41- per maand sluit je al een digitaal jaarabonnement af. Zo heb je altijd actuele en vakkundige informatie tot jouw beschikking waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding