fbpx
Artikel

In de Amsterdamse Ter Haarstraat is onlangs een DAB drukverhoger e.sytwin geïnstalleerd. Een krappe klus in de kruipruimte, geklaard door Krijnen Pomptechniek, in samenwerking met HAVIA technische handelsonderneming. Bijzonder hierbij is de verbinding met het internet en de bediening met de D+Connect app.

D+Connect app

De drukverhogers van DAB zijn door één persoon te installeren. Meerpomps units kunnen ook horizontaal zonder frame worden geïnstalleerd, zoals bij dit project in de kruipruimte. Voor verticale installatie levert DAB een handig installatieframe. Mede dankzij de draadloze verbinding tussen de pompen is een unit van 2 – 4 pompen snel samen te bouwen. Omdat ze qua afmetingen compact zijn, passen ze altijd in kleine technische ruimten. Bijzonder aan dit project is de verbinding met het internet. Met de nieuwe D+Connect app van DAB kan de installateur ter plaatse en op afstand instellingen controleren, direct instellingen wijzigen en het logboek inzien. Er is geen kostbaar gebouwbeheersysteem voor nodig en geen specifieke software(kennis). Toekomstige software-updates zijn dan ook niet relevant.

Efficiënter werken, meer service bieden

Met alleen de gebruiksvriendelijke D+Connect app kan de installateur of iemand van de technische dienst, alle DAB-pompen in een gebouw beheren. De app is zowel bij bestaande als nieuwe circulatiepompen, drukverhogers en pompsystemen toe te passen. In de praktijk betekent dit voor de installateur: efficiënter werken (minder uren, lagere onderhouds- en servicekosten) en meer service aan een opdrachtgever kunnen bieden. Daar zit de toegevoegde waarde die men met DAB kan realiseren!”

Alles in één voor snel installeren

Alle componenten, waaronder de frequentieregelaars, de regeltechniek, de terugslagkleppen en een expansievat zijn geïntegreerd. Het docking station en het installatieframe vereenvoudigt en versnelt het installeren. Dankzij de meerdere aansluitmogelijkheden sluit u de leidingen snel aan, stelt de unit in m.b.v. het LCD display en de unit is bedrijfsgereed.

Zeer compact en stil

De drukverhogers e.sytwin zijn zeer compact. Een 2-pompsunit heeft een omvang van slechts 93 x 73 x 37 cm. Dit resulteert in een ruimtebesparing van 30 procent t.o.v. traditionele drukverhoging. De speciale watergekoelde motor, de anti-trilling voeten en de geluidsabsorberende mantel zorgen ervoor, dat de unit een zeer laag geluidsniveau heeft (max. 45 dB(A).

www.dabpumps.nl