fbpx
Artikel

Installateur in beeld: John Visser

Installateur in beeld, John Visser

De agenda van John Visser uit Vianen staat tot december 2019 vol. “Zeventig procent van alle opdrachten neem ik niet aan”, zegt Visser. Hij is gek op probleemgevallen en lastige klussen aangaande warmtepompen, elektrische cv-ketels en waterzijdig inregelen.

Mooiste van het vak

Ik kan mijn opdrachten zelf kiezen, dus alles wat ik doe is leuk. Mijn uitdaging is problemen oplossen. Stel: de klant krijgt het niet warm, of verbruikt teveel energie. Dan wordt het leuk voor mij. Je komt gekke dingen tegen: slechte isolatie, een warmtepomp op een ongeschikte installatie, radiatoren verkeerd om, fout afgestelde hr-ketels die alleen de eerste tien minuten hoog rendement geven. Laatst kwam ik een elektrische ketel zonder expansievat tegen. De overheid heeft geen flauw idee wat ‘energietransitie’ inhoudt. Maar ik los graag problemen op.

Minder leuk

Ik ben vrij makkelijk, maar wel direct. Ik sta voor kwaliteit en eerlijk advies. Met negen van de tien klanten kan ik het goed vinden. Maar soms klikt het niet. Ik bedoel niet dat jij of de klant zijn dag niet heeft – daar moet je doorheen prikken. Ik bedoel dat je echt een naar gevoel krijgt. Als ik het niet zie zitten, schud ik iemand de hand en ga ik weg.

Kracht van internet

Maandag is mijn vlogdag. Mijn YouTube-filmpjes zijn meer dan 250.000 keer bekeken. Zo’n 70 procent van mijn klanten ontdekt me via YouTube. Dat is ook meteen de eerste selectie. Mensen die mij niet zien zitten, geven een duimpje naar beneden en bellen een ander. Zo krijg ik klanten die bij mij passen.

Mooiste klus

Voor een vaste klant heb ik een kapstok gemaakt van koper. Voor de geboorte van zijn kind. Met liefde gemaakt. Vond ik bijzonder.

Investeren in…

Als we de natuur verkloten, zijn we er over honderd jaar niet meer. Daarom investeer ik veel in kennis over duurzame energie. Verder investeer ik in bedrijfsapparatuur. De afgelopen vier jaar heb ik wel 70.000 euro gestoken in onder andere software, een aanhangwagen, warmtebeeldcamera, rookgasmeter, laptop, etc.

Privé

Ik ben getrouwd en vader van drie meiden van 12, 16 en 19 jaar. Mijn hobby is natuur en milieu. Ik onderhoud vrijwillig een natuurgebied bij Vianen. Verder doe ik sinds drie maanden aan mixed martial arts, een combinatie van worstelen, judo, karate, kungfu, boksen, thaiboksen en jiujitsu. Ik heb al een gebroken teen en twee gekneusde ribben opgelopen, dus dat gaat lekker.

Naam: John Visser
Bedrijf: John Visser cv-optimalisatie
Functie: Directeur/oprichter
Leeftijd: 39
Na zijn studie mbo-installatietechniek ging John Visser als zestienjarig snotaapje ‘het dak op’. Hij werkte vier jaar als dakdekker en ging daarna voor vijftien jaar als installateur aan de slag. Al doende leert men dat dingen beter, slimmer en sneller kunnen en in 2014 richtte Visser zijn eenmanszaak op. Die is volledig gericht op duurzaamheid. Zijn bedrijf loopt goed en Visser overweegt om personeel in dienst te nemen of intensiever te gaan samenwerken met zzp’ers omdat zijn werk ‘steeds uitgebreider en specifieker’ wordt.