fbpx
Artikel

Bij de irrigatiespecialist Aquafeed staat de bedrijfsnaam Aqua voor water en feed voor meststoffen. Deze twee voegt men samen om een optimale groei te realiseren. Onlangs heeft men voor Volentis in Kesteren een irrigatieproject van 23 hectare gerealiseerd met drip-irrigatie. De nieuwe DAB ESYBOX MAX pakte op alle fronten het gunstigste uit.

Altijd constante druk

Michiel Klaassen van Aquafeed vertelt: “irrigeren geschiedt met diverse kraanvakken die behoefteafhankelijk worden aangestuurd. Daardoor varieert de benodigde waterhoeveelheid terwijl wij in het irrigatiesysteem een constante druk willen hebben. De pompen van de drukverhoger DAB ESYBOX MAX zijn voorzien van geïntegreerde frequentie-omvormer. Deze passen het toerental van de pomp zodanig aan, dat de capaciteit varieert bij een constante waterdruk. Precies wat onze irrigatiesystemen nodig hebben. Het bijkomende voordeel is dat het opgenomen vermogen tot de derde macht afneemt bij afnemende capaciteit, dus de pompen besparen op het energiegebruik. In vergelijking tot conventionele pompen is de energiebesparing ca. 20%. Dit verlaagt de CO2-uitstoot en zo dragen wij bij aan het realiseren van de klimaatdoelen.”

Altijd water

Michiel zegt verder: “de DAB ESYBOX MAX heeft bij grotere installaties nog een voordeel voor de continuïteit en betrouwbaarheid van de installatie. Als het systeem uit meerdere geschakelde pompen bestaat en er gaat een pomp kapot is deze eenvoudig te vervangen. Afhankelijk van de toepassing kan er nog voldoende water beschikbaar zijn om de irrigatie door te laten gaan. De kosten voor de vervanging vallen zo veel lager uit dan wanneer er voor 1 grote systeempomp gekozen wordt. Ook de installatietijd bij vervanging is met een paar minuten gebeurd omdat het leidingwerk niet losgemaakt hoeft te worden.”

Financieel gunstig

Michiel: “als wij alle plussen en minnen en de kosten tegen elkaar afwegen komen wij met de DAB ESYBOX MAX financieel het beste uit. Daarbij is de continuïteit nooit in het geding en dat is voor de bedrijfsvoering van onze klanten van groot belang.”

Compact, stil, overal inzetbaar

Doordat alle techniek volledig is geïntegreerd is de DAB ESYBOX MAX net als de andere drukverhogers van de DAB ESYLINE compact, eenvoudig te installeren en zeer stil, max. 63 dB(A). De drukverhogers hebben capaciteiten tot 17,4 m3/h per pomp en opvoerhoogten tot 113 m. Ze zijn inzetbaar in de industrie, landbouw en utiliteitsbouw, zoals bij kantoorgebouwen, appartementen, ziekenhuizen en hotels.

Klik hier voor meer informatie.