fbpx
Artikel

Plexiglas is misschien nog nooit zo nuttig geweest als nu in de coronacrisis. Overal duiken de plexiglasschermen op: van supermarkt tot iedere willekeurige balie. Op de meest vreemde plekken wordt een coronascherm aangebracht. Natuurlijk te begrijpen want zo kunnen bepaalde activiteiten toch doorgaan. Maar hoe nu verder?

Na de lockdown

Hoewel de intelligente lockdown op dit moment versoepeld wordt, zijn er nog altijd veel maatregelen van kracht om de verspreiding van Corona tegen te gaan. Plexiglas zal dan ook voorlopig nog niet uit het algemene beeld van onze samenleving verwijderd zijn. Maar hoe gaat dit verder na de lockdown? Als straks iedereen weer gewoon aan het werk gaat, bijvoorbeeld. Kunnen we dan weer gewoon aan onze bureaus, vlak naast elkaar, aan het werk? Wat gaat er gebeuren als de scholen niet meer gedeeltelijk open zijn, maar weer teruggaan naar het normale onderwijs? Hoe krijgen we het voor elkaar om de horeca te openen, maar de gasten onderling toch wat gescheiden te houden? Is plexiglas dan weer verdwenen? Misschien juist wel niet. Want hoe meer de samenleving weer drukker wordt, hoe meer plekken alsnog beschermd moeten worden.

Een coronascherm biedt veiligheid

In al die gevallen waar we straks weer gewoon de normale gang van zaken proberen op te pakken, blijven we toch zitten met de angst om Corona te verspreiden. Naast de 1,5 meter samenleving, die naar verluidt de normale standaard zou moeten worden, wil je misschien ook nog meer veiligheid bieden aan je werknemers of gewoon aan jezelf. Een plexiglas scherm kan ook dan uitkomst bieden. Deze schermen kopen hoeft het probleem niet te zijn, want bij Plexiglas.nl zijn deze eenvoudig te bestellen. Natuurlijk kan je gebruik maken van ander materiaal, maar het voordeel van plexiglas is toch wel dat je er ook gewoon doorheen kunt kijken en zo met elkaar ook kunt communiceren. Praten met iemand die je niet ziet is ook zowat…