fbpx
Artikel

Op industrieterrein Leeksterveld is het nieuwe bedrijfspand van Amysoft waterontharders gebouwd. Amysoft is onderdeel van Amy Water Systems, marktleider van particuliere waterontharders in Nederland. Het familiebedrijf is al ruim 20 jaar exclusief dealer van Ecowater, wereldwijd de grootste producent en uitvinder van waterontharders.

De installaties zijn geïnstalleerd door Van Riesen Duurzame Installatietechniek BV in samenwerking met De Warmtepompspecialist BV. Laurent Nijboer, projectleider: “dit is een goed voorbeeld van duurzame installatietechniek waarbij ook rekening is gehouden met een hoog comfort, optimaal installatiebeheer en energiemanagement om het energiegebruik te controleren en te optimaliseren. Het kantoorpand van 2.700 m2 bestaat uit de begane grond en een verdieping. Aan het pand zit een loods van 2.100 m2.

Voor zowel het koelen als verwarmen van het kantoorpand en de loods zorgen een aantal brine water/water-warmtepompen. Deze betrekken hun thermische energie uit open bronnen. De warmtepompen voeden de vloerverwarmingsinstallaties en een aantal cassette-units (2-pijps) in het kantoorpand. Voor koelen hebben wij twee systemen geïnstalleerd, een voor actief koelen, een voor passief koelen. Met de vloerverwarming wordt de gewenste basistemperatuur gerealiseerd, bijvoorbeeld 18 °C. Extra verwarmen of koelen geschiedt via de cassette-units in de plafonds. Het grote voordeel voor de gebruiker is dat de temperatuur in elke ruimte exact wordt afgestemd op de behoefte.

De installatie is zodanig uitgelegd dat in de ene ruimte extra wordt verwarmd, en in de andere ruimte tegelijk kan worden gekoeld. Een ander voordeel is dat de gebruiker het klimaat in elke ruimte met één ruimtebedienmoduul regelt. Het beheer en energiemanagement van alle installatiedelen geschiedt met behulp van een gebruikersvriendelijk gebouwbeheersysteem, centraal bij de receptie. Allemaal om het voor de gebruikers makkelijk te maken.”

27 km vloerverwarmingsbuis

Laurent Nijboer: “voor dit project is door TECE zelfs 27 km vloerwarmingsbuis geleverd. Tevens hebben wij voor de modulaire kunststof verdelers gekozen, de TECEflex transportleidingen en de bronzen koppelingen. Wij werken al jaren met plezier en tot volle tevredenheid met TECE. De materialen zijn degelijk en betrouwbaar. Hun adviseurs staan altijd voor je klaar en er zijn nooit leveringsproblemen. Mocht zich een probleem voor doen dan lost TECE het altijd direct op. Dus nooit geen gedoe en geen faalkosten.”

Een perfect team

Het installeren van warmtepompen in combinatie met grondgebonden systemen is aan strenge regelgeving onderhevig. De Warmtepompspecialist is één van de pioniers op het gebied van warmtepompen en is gespecialiseerd in alle typen warmtepompsystemen. Het bedrijf heeft de vereiste certificering voor het ontwerpen, installeren en beheren van bodemenergiesystemen van individuele woningen, woongebouwen en/of utiliteitsgebouwen en tevens erkend volgens de BRL 6000-00 / 6000-21. De warmtepompspecialist is een zelfstandige BV welke ook regelmatig ingehuurd wordt door andere installateurs.

www.tece.nl
www.vanriesen-installatietechniek.nl
www.warmtepompspecialist.nl