fbpx
Artikel

Elke dag worden er over de hele wereld een hoop goederen geïmporteerd en geëxporteerd. Dit betekent dat al deze goederen van de ene plek naar de andere plek moeten worden vervoerd en dat deze goederen bij aankomst ook goed opgeslagen moeten kunnen worden. Ook voor installatiebedrijven worden er verschillende goederen geleverd die opgeslagen moeten worden, vaak gaat het hier om kwetsbare spullen die dan ook voorzicht moeten worden vervoerd en ook opgeslagen. Hier zijn dan ook verschillende methodes voor zodat deze goederen veilig van A naar B vervoerd kunnen worden, en dat deze ook daadwerkelijk in de juiste staat kunnen worden gebruikt op de plaats van bestemming. Wil je meer weten over de juiste methode voor het vervoeren van kwetsbare goederen? Lees hieronder dan snel verder voor meer informatie hier over.

Hoe worden verschillende soorten kwetsbare goederen vervoerd?

Allerlei goederen worden over de hele wereld vervoerd, hier zitten dan ook een hoop goederen bij die bijvoorbeeld kwetsbaar zijn of gevaarlijke stoffen bevatten. Zo worden er bijvoorbeeld gevaarlijke stoffen en chemicaliën vervoerd, maar ook goederen die gemakkelijk kunnen breken of beschadigen. Deze goederen moeten dan ook op een speciale manier worden ingepakt en in de laadruimtes geplaatst worden om te zorgen voor de veiligheid van de werknemers maar ook voor de veiligheid van de goederen.

Hoe kan je zorgen voor extra veiligheid bij het opslaan van de producten?

Als je natuurlijk wat zekerder wilt zijn van een veilig vervoer van de goederen en ook voor een veilige opslag hiervan, dan kan je ervoor kiezen om aanvullende maatregelen te treffen. Wanneer je bijvoorbeeld een installatie bedrijf hebt, dan werk je vaak met kwetsbare goederen die snel kunnen beschadigen tijdens het transport of de opslag. Een van de maatregelen die je kan treffen is dat je gebruik maakt van het plaatsen van goederen op Qpall kunststof pallets. Deze pallets vangen meer beweging op dan houten pallets en de kans dat de goederen die hier op staan beschadigingen tijdens het transport of in de opslag is veel kleiner. Dit is dan ook een goed voorbeeld van een kleine verandering die veel meer veiligheid voor de goederen kan bieden.

Wat is een veilige opslagruimte?

Ook de ruimte waar de goederen worden opgeslagen moeten natuurlijk veilig zijn. Zo is het belangrijk om bijvoorbeeld de vochtigheid te controleren zodat de goederen geen waterschade op lopen, en ook moet het goed beschermd zijn tegen warmte.