fbpx
Artikel

Installateurs werken veilig met werkschoenen

Installateurs werken dikwijls in vochtige en warme of juiste koude omstandigheden. In die situaties is het van belang om zogenaamde S2 of S3 werkschoenen te dragen die goed beschermd zijn tegen het klimaat. Daarnaast zorgen ze voor een stuk comfort en veiligheid.

Wie veelal met werktuigbouwkundige of elektrische installaties werkt, doet er goed aan om een weloverwogen keuze te maken voor een werkschoen met de veiligheidsnormering S2 of S3. Eerstgenoemde is het minst compleet met alleen een waterdichte schacht en een stalen neus. De S3 heeft die eigenschappen uiteraard ook, maar is daarnaast anti-statisch, hittebestendig voor contactwarmte tot 300 graden en bevat een schokabsorberende hiel, een stalen of composiet tussenzool en een anti-slipzool voor extra veiligheid en stabiliteit op een onregelmatige ondergrond. De keuze hangt af in welke omstandigheden een installateur werkt en welke veiligheids- en comfortkenmerken daarbij passen.

Er zijn honderden verschillende werkschoenen van Bowork.nl; voor iedereen is er een juiste werkschoen. Iemand kan kiezen bijvoorbeeld kiezen uit verschillende modellen: hoog, laag, een instapper, een sneaker, een werklaars, een nette werkschoen of een werkklomp. Tegenwoordig worden werkschoenen steeds lichter, zodat je na een dag werken geen last hebt van vermoeide voeten. Schoenen met een veiligheidsnormering zoals S2 en S3 worden uitvoerig getest op veiligheid.

Deze tekst is verzorgd door onze partner