fbpx
Artikel

Pomptechniek in Nijmeegs Landmark

Waar vroeger aan de Handelskade te Nijmegen kantoren en een drukkerij stonden, staan nu negen markante woongebouwen met ruim 535 huur-, koopappartementen en commerciële ruimten. Van deze negen gebouwen is woongebouw De Lunet op de kop van de haven de landmark. “Wij zijn ook trots dat wij in opdracht van Vorm Bouw BV de installatietechniek hebben uitgevoerd”, zegt John van de Sande, commercieel directeur van Installatie Maatschappij H. Ek BV. “Wij denken al in het ontwerpstadium mee met alle bouwpartners, zodat de installaties perfect in het gebouw worden geïntegreerd. Het meedenken en adviseren verwachten wij ook van onze toeleveranciers. Een goed voorbeeld is DAB Pumps, die veel tijd steken in het adviseren van duurzame pompoplossingen.”

“Bij DAB gaat het niet alleen om de pompen, het gaat hem om de beste oplossingen die passen bij de wensen van de opdrachtgever. De verschillende opdrachtgevers van dit project hebben in de programma’s van eisen en de technische omschrijvingen de kaders bepaald. De technische invulling hiervan zijn in het bouwteam bepaald door alle betrokken partijen. Dan is er meestal ruimte voor betere oplossingen in het kader van bijvoorbeeld duurzaamheid, efficiëntie, bouwkosten, energiebesparing, circulair bouwen, etc. Met DAB werken wij al jaren goed samen, zij begrijpen als geen ander waar het in de installatietechniek om draait.”

Garage vooraf gereed

John van de Sande zegt verder: “de tweelaagse garage met circa 500 parkeerplaatsen (ruim 13.000 m2) is gesitueerd in de kelder, die onder de hele ontwikkeling doorloopt. De garage is in twee fasen opgeleverd. Dat betekende dat de complete installatie per fase gereed moest zijn. Bovendien dienden alle technische installaties in deze garage geïnstalleerd te worden, en te functioneren nog voordat de overige appartementen gebouwd zouden worden. Van de techniek in de garage heeft DAB Pumps zeven energiebesparende drukverhogingsinstallaties, acht regenwaterpompen en twaalf brandliftpompen geleverd. In het kader van de brandveiligheid en de overige regelgeving gaf dit specifieke eisen waar wij rekening mee moesten houden. Ook de bouw van de appartementen en de deels gewijze oplevering over een periode van ca. twee jaar, stelde specifieke en flexibele eisen aan onze planning en logistieke processen. En over logistiek gesproken, door de ligging midden in de stad en de lastige bereikbaarheid was de logistiek een belangrijke parameter voor efficiëntie en succes. In dat geval zijn betrouwbare toeleveranciers essentieel anders werkt het niet.”ener

Alle disciplines in huis

Om alle installaties optimaal op elkaar af te stemmen heeft Installatie Maatschappij H. Ek BV alle disciplines in eigen huis. Daardoor worden kosten bespaard en faalkosten voorkomen. Door het beheersen van alle technische disciplines, het vooruitstrevende kennisniveau en de jarenlange ervaring is H. Ek een veelgevraagd bouwteampartner bij projecten in de woningbouw.

Dit artikel is een samenwerking tussen Installatie.nl en DAB Pumps