fbpx
Artikel
hoomie

Warmtepompen kennen een langer en complexer verkooptraject dan cv-ketels. Een warmtepomp is een stuk duurder, er zijn vaak aanpassingen nodig aan het huis en bij de installatie ervan komt veel meer kijken dan bij de installatie van een cv-ketel. Zelfstandige installateurs vinden het dan ook vaak lastig om de warmtepomp aan de man te brengen.

Om de energietransitie te versnellen, wil verduurzamingsstart-up hoomie (onderdeel van Plieger Groep) alle rompslomp rondom de verkoop van warmtepompen van installateurs overnemen.

80% kans op een betaalde klus

Zelfstandige installateurs moeten in hun eentje alle rollen vervullen die bij een groter installatiebedrijf door meerdere mensen worden vervuld. Ze moeten langsgaan voor een schouw, advies geven, complexe berekeningen (laten) maken … Ze hebben dus behoorlijk wat kennis nodig om hun werk goed te kunnen doen en moeten daar ook in (blijven) investeren.

Met hoomie kunnen warmtepompinstallateurs direct aan de slag. Hoomie voert de verkoopgesprekken, bepaalt de configuratie afgestemd op de wensen van de bewoner en de mogelijkheden in het huis, doet de prijs- en warmteverliesberekeningen en maakt de voorstellen voor de consument. Al deze activiteiten vinden volledig digitaal plaats. De installateur komt pas weer in beeld als er fysiek geschouwd moet worden.

hoomie

Anders dan gebruikelijk is, wordt de schouw pas ingepland als de consument een voorlopig voorstel heeft ondertekend. Alle berekeningen zijn op dat moment al gemaakt en het systeem in het voorstel is samengesteld op basis van de wensen van de bewoners en de mogelijkheden van het huis.

De installateur hoeft tijdens de schouw alleen nog maar te kijken of het voorstel dat hoomie heeft gemaakt, in de praktijk ook uitgevoerd kan worden. Hij is dus geen tijd kwijt aan consumenten die nog niet klaar zijn voor een warmtepomp.

Dankzij deze aanpak is de kans dat de installateur na de schouw een warmtepomp kan installeren een stuk groter: 80% van de voorlopige voorstellen wordt een definitief voorstel en dus een betaalde klus.

Geautomatiseerde warmteverliesberekening

Hoomie neemt ook het complexe rekenwerk van de installateur over, zoals de warmteverliesberekening. Dankzij de samenwerking met softwarebedrijf Heat-Box kan deze berekening volledig automatisch gemaakt worden, direct nadat de informatie van de consument binnen is. Hierdoor krijgt de consument al in een vroeg stadium een realistisch beeld van de te verwachten investering en besparing.

Samenwerken met hoomie

Er zijn voor installateurs twee manieren om met hoomie samen te werken. Ze kunnen hun eigen aanvragen aan hoomie overdragen, maar andersom kan hoomie ook aanvragen die via haar eigen website binnenkomen koppelen aan een installateur uit de regio. Via de hoomie-app kunnen installateurs voortdurend volgen wat de status is van elke aanvraag die zij opgeboekt hebben. Zo houden zij maximale controle over wat er met hun aanvragen gebeurt.

Deze rubriek is een samenwerking tussen vakblad Installatie en fabrikanten. Dit artikel is gesponsord door hoomie.

hoomie