fbpx
Artikel

Berco is een wereldwijde speler en is marktleider op het gebied van automatten en vrachtwageninterieurs. Onlangs heeft Berco haar nieuwe pand Berco 5 geopend. In dit moderne gebouw vinden alle research & development activiteiten plaats, alsook alle testfaciliteiten en de volledige schuimproductie. Marcell Diehl, Senior Projectmanager Van Thiel Optimaal®: “in navolging van de gebouwen 2, 3 en 4 hebben wij alle W-installaties in Berco 5 geïnstalleerd. Vanaf het eerste ontwerp zijn wij als installatieadviseur al betrokken in het bouwteam, samen met de architect, aannemer en onze opdrachtgever. Dat bood ons de kans om duurzame en efficiënte oplossingen aan te dragen, met de meest gunstige prijs/kwaliteitverhouding. Dat verwachten wij ook van onze toeleveranciers. Een goed voorbeeld is DAB Pumps. Als het aankomt op systeemkeuzes kunnen wij bij DAB Pumps voor alle pompoplossingen terecht. Zij denken vanaf het begin goed mee, zijn innovatief met systeemoplossingen en hebben een goede prijs/kwaliteit verhouding.”

Betrouwbare pompen

“Wij werken nu al bijna 18 jaar met DAB samen, dus de betrouwbaarheid is ruimschoots bewezen. Naast de korte lijnen en snelle reactietijd bij vragen, zien wij dat de DAB pompen steeds duurzamer worden. Kijk maar eens naar de nieuwe serie inbouwcirculatiepompen Evosta. Met een EEI-index van ≤ 0,19 zuiniger dan ooit. Maar ook de één- en meerpomps drukverhogers e.syline verdienen een pluim. Deze drukverhogers zorgen voor een hoog comfort dankzij de constante waterdruk. Dit wordt geregeld door de ingebouwde frequentieomvormer en de geavanceerde regeltechniek. Daardoor besparen ze ca. 50% aan energie. Dankzij de besparing is de meerwaarde voor onze opdrachtgever Berco snel terugverdiend.”

Korte installatietijd essentieel

“Maar ook het installatiegemak en een korte installatietijd is voor ons essentieel. Doordat alle componenten van de e.sytwin drukverhogers zijn geïntegreerd en de units meerdere aansluitmogelijkheden hebben, zijn de leidingen snel aan te sluiten en zijn de units snel bedrijf gereed. Het praktische docking station en het installatieframe vereenvoudigt en versnelt het installeren, ideaal!”

Samenwerking als uitgangspunt

Van Thiel Optimaal® heeft alle facetten van de werktuigbouwkundige installatietechniek onder de knie en installeert in heel Nederland. Het motto is: betere samenwerking = meer resultaat. Het bedrijf is onderscheidend met distributiecentra, zelfs in Engeland is in 2017 een project gerealiseerd. Daarnaast is men gespecialiseerd in kantoren, duurzame woningbouw, luxe appartementen en faciliteren woningcorporaties met advies, installatie, service en onderhoud.