Welke hybrides bepalen de markt?

De grote vraag naar hybride warmtepompen heeft ook het aanbod fors doen vergroten. En er komt komend jaar nog meer aan. Wat zijn de hybride warmtepompsmaken die op dit moment de markt bepalen? Een overzicht, inclusief de recente aangekondigde introducties van de VSK.

De hybride warmtepomp is een combinatie tussen een warmtepomp en een cv-ketel. De warmtepomp neemt het leeuwendeel van de verwarmingsvraag voor zijn rekening. Voor tapwater, en wanneer het buiten heel koud is, springt de cv-ketel bij voor het hogere temperatuurbereik.

De hybride warmtepomp was tot voor kort nog een forse investering ten opzichte van de terugverdientijd. Nu de gasprijzen fors stijgen én er dit jaar een extra subsidie op de techniek is gekomen, neemt de belangstelling en ook de verkoop fors toe. Daar komt bij dat minister De Jonge de interesse in hybrides een forse boost gegeven heeft door aan te kondigen dat deze techniek vanaf 2026 de minimale norm zou moeten zijn: daarover wordt op dit moment wetgeving ontwikkeld. Concreet: ketelvervanging zonder duurzame toevoeging wordt niet meer toegestaan.

Wat zijn nu de toestellen die dit najaar en vanaf volgend jaar de markt gaan bepalen?

Premium artikel

Je wilt een  Premium   artikel lezen.

Onbeperkt  Premium   artikelen lezen vanaf € 17,41 per maand

Direct abonneren

– Onbeperkt  Premium   artikelen lezen op Installatie.nl
– Alle edities van Installatie digitaal lezen
– Alle edities van Installatie thuis ontvangen vanaf € 50,25 per maand

Direct abonneren