fbpx
Artikel

Hoogstraten: Woningscan voor ouderen

Installateur Hoogstraten Groep in Almelo was een van de eerste zorginstallateurs van Nederland en heeft een zorgconsulente in dienst voor het doen van ‘woningscans’. Tijdens deze scans wordt bekeken of en hoe een woning kan worden aangepast aan de behoefte van de bewoners.

Voorzichtig

René Hoogstraten: “Onze zorgconsulente, een fysiotherapeute, gaat naar een klant toe om de situatie te bekijken. Je moet daar wel heel voorzichtig mee omgaan, mensen houden er niet van om over hun gebreken te praten. Onze consulente voelt dat heel goed aan; naast haar medische achtergrond heeft ze ook de opleiding tot comfortinstallateur gevolgd. Zij is van begin tot eind het aanspreekpunt. Als er specifieke zaken zijn die haar boven de pet gaan, dan schakelen we een werktuigbouwkundige of elektrotechnicus in. Zij hebben overigens ook de opleiding voor comfortinstallateur gedaan.”

Weinig opdrachten

Hoogstraten merkt dat er veel interesse is in het levensloopbestendig maken van woningen, maar de opdrachten zijn nog dun gezaaid. De woningscan wordt door Hoogstraten dan ook nadrukkelijk ingezet als extra service, niet als verkooptool. “Op de 55+-beurs waren er veel geïnteresseerden, maar bijna niemand gaat over tot aanschaf. De mensen zijn afwachtend. Onze woningscan is dus vooral een investering voor de toekomst, voor een goede relatie met onze klanten op lange termijn. We willen zo positief mogelijk over de tong gaan, zodat mensen uiteindelijk toch bij ons terecht komen. Maar momenteel is de prijs nog steeds te belangrijk bij het al dan niet aanpassen van een woning.”

Elektrische fiets

Toch ziet Hoogstraten de toekomst zonnig in: “Kijk maar naar de elektrische fiets, eerst reed er bijna niemand op en nu fietsen zelfs kinderen ermee naar school.”

Lees hier het artikel ‘Vergrijzing wacht op verzilvering’.