Zeven warmtepompen op een rij

Een opvallende opstelling in Ede: zeven lucht/water-warmtepompen zorgen voor de proceswarmte van een overslag- en opslagspecialist van voedingsmiddelen. Met binnenopgestelde buitendelen, die weer dankbaar gebruik maken van de restwarmte van diezelfde opslagtanks. Mooi voorbeeld hoe duurzame techniek in de industrie toegepast kan worden.

Het is een opstelling die wel wat wenkbrauwen doet fronsen. In een enorme nieuwbouwhal van Tank Services Valley (TSV) in Ede staan zeven warmtepompen van Daikin in een cascade te draaien om een buffervat van vrachtwagenproporties te vullen. 30.000 liter water zit erin, en dat moet met een aanvoer van 70 graden worden gevoed. Een buffer die als open verdeler de opslagtanks van het nieuwe bedrijf van warmte moet voorzien. Het is de eerste tankoverslag die op deze manier volledig elektrisch wordt verwarmd. Schimmel Techniek uit Barneveld installeerde deze opstelling, een unicum voor de warmtepompspecialist en een van de eerste overslagbedrijven die op deze wijze volledig gasloos werkt.

Lees hieronder hoe dit project eruit ziet. Abonnees kunnen met (digitale) accountgegevens inloggen.

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een Premium artikel
Premium artikelen zijn alleen toegankelijk voor premiumleden én abonnees van Installatie.

Digitaal basis

Voor slechts € 6,58 per maand sluit je al een Premium abonnement af. Zo heb je altijd toegang tot alle (verdiepende) artikelen, video’s en berichten waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding