Buitenunit binnen het dakvlak

De buitenunit van de lucht/water-warmtepomp binnen het dakvlak. Op de zoldervloer verpakt in een geïsoleerd element. Dat is de Mat-Lee Boxx, een nieuw indaksysteem, waarvan in september de eerste is geplaatst om een woning van het aardgas af te halen.

Dit is te lezen in vakblad Installatie #6, dat hier los te bestellen is. Abonnees kunnen het artikel ook lezen in het het Premium deel van Installatie.nl, door in te loggen met je account.

Een universeel toepasbaar indaksysteem waar elke split of monoblock warmtepomp in past. De in en uitblaas van lucht zijn gescheiden van elkaar, en er kunnen gewoon zonnepanelen overheen gelegd worden. Je ziet dus niets aan de buitenkant, en onderhoud van de unit kan van binnenuit. Bij de eerste plaatsing van de box is een buitenunit van Intergas Xource (7 kW) verwerkt. Hiermee wordt de woning in Midwoud van het aardgas afgehaald.

Hoe werkt het?

De Mat-Lee Boxx zit net even iets anders in elkaar dan andere indaksystemen die op de markt zijn, zoals bijvoorbeeld de oplossing Hydrotop van DHPS. Dat lees je hieronder.

Premium artikel

Je wilt een  Premium   artikel lezen.

Onbeperkt  Premium   artikelen lezen vanaf € 17,41 per maand

Direct abonneren

– Onbeperkt  Premium   artikelen lezen op Installatie.nl
– Alle edities van Installatie digitaal lezen
– Alle edities van Installatie thuis ontvangen vanaf € 50,25 per maand

Direct abonneren