Buitenunit binnen het dakvlak

De buitenunit van de lucht/water-warmtepomp binnen het dakvlak. Op de zoldervloer verpakt in een geïsoleerd element. Dat is de Mat-Lee Boxx, een nieuw indaksysteem, waarvan in september de eerste is geplaatst om een woning van het aardgas af te halen.

Dit is te lezen in vakblad Installatie #6, dat hier los te bestellen is. Abonnees kunnen het artikel ook lezen in het het Premium deel van Installatie.nl, door in te loggen met je account.

Een universeel toepasbaar indaksysteem waar elke split of monoblock warmtepomp in past. De in en uitblaas van lucht zijn gescheiden van elkaar, en er kunnen gewoon zonnepanelen overheen gelegd worden. Je ziet dus niets aan de buitenkant, en onderhoud van de unit kan van binnenuit. Bij de eerste plaatsing van de box is een buitenunit van Intergas Xource (7 kW) verwerkt. Hiermee wordt de woning in Midwoud van het aardgas afgehaald.

Hoe werkt het?

De Mat-Lee Boxx zit net even iets anders in elkaar dan andere indaksystemen die op de markt zijn, zoals bijvoorbeeld de oplossing Hydrotop van DHPS. Dat lees je hieronder.

Premium artikel

Het artikel dat je probeert te lezen is een Premium artikel
Premium artikelen zijn alleen toegankelijk voor premiumleden én abonnees van Installatie.

Digitaal basis

Voor slechts € 6,58 per maand sluit je al een Premium abonnement af. Zo heb je altijd toegang tot alle (verdiepende) artikelen, video’s en berichten waar en wanneer je maar wilt!

Bekijk de aanbieding