fbpx
Artikel

Zonnepanelen zijn om verschillende redenen populairder dan ooit en steeds meer mensen springen in die markt. Het installeren van zonnepanelen is echter niet hetzelfde als het installeren van een tv of andere plug-and-play elektronische apparaten. Er zijn vaardigheden nodig die je uit een cursus kunt halen om zonnepanelen te kunnen installeren. Meer weten over de manier waarop je zonnepanelen kunt installeren? Let dan op de volgende dingen!

Bedenk hoeveel zon je locatie krijgt

Het eerste aandachtspunt is hoeveel zon de locatie krijgt. Zonnepanelen zijn alleen effectief als ze in direct zonlicht staan ​​en de hoogst mogelijke blootstelling krijgen. De zonnepanelen zijn het meest effectief als je ergens woont waar het niet vaak bewolkt is en altijd de zon schijnt. Hoewel zonnepanelen ook stroom opwekken als het bewolkt is, is de plaats van de panelen van groot belang. Een dakscan is aan te raden om de perfecte positie en hoeveelheid panelen te bepalen.

Kan het dak het gewicht van de zonnepanelen dragen?

Vervolgens is de vraag of het dak het gewicht van de zonnepanelen kan dragen. Dit is niet altijd het geval. Het extra gewicht kan structurele schade veroorzaken of zelfs tot ernstig letsel leiden als iemand erop gaat lopen. Zonnepanelen zijn aangesloten op elektriciteit, wat nog meer kan schaden als er iets ergs gebeurt met het dak en de zonnepanelen. Je moet er dus voor zorgen dat alles in orde is door een berekening uit te voeren. Zoiets wordt meestal onderwezen in een elektrotechniek opleiding.

Houd rekening met de veiligheidsvoorschriften

Het derde aspect, vormen de veiligheidsvoorschriften. Op sommige plaatsen moeten elektrische systemen worden afgedekt met speciale apparatuur die voorkomt dat mensen er bij kunnen komen of dieren schade aanrichten. Zonder deze apparatuur kunnen er ernstige gevolgen zijn voor jezelf en anderen. Je kunt worden aangeklaagd als er iets ergs gebeurt omdat je je niet aan de geldende regelgeving houdt. Houd daarom rekening met de geldende veiligheidsvoorschriften met betrekking tot het plaatsen van zonnepanelen en leef deze na! Ze zijn tenslotte gemaakt om jou en andere mensen te beschermen tegen schade.