fbpx
Artikel

Waar je zo’n tien jaar geleden bijna geen zonnepanelen zag, zijn ze anno 2022 bijna niet meer uit ons straatbeeld weg te denken. Dit komt door verschillende factoren. Zo is de stroom stukken duurder geworden, zijn zonnepanelen een stuk goedkoper geworden en is de vraag naar groene stroom enorm toegenomen. De combinatie van deze drie factoren heeft er dan ook voor gezorgd dat iedereen tegenwoordig wel zonnepanelen wilt. Als je op het internet zoekt naar het installeren van zonnepanelen zul je ongetwijfeld tegenkomen dat je dit zelf kunt doen. Dit is echter niet het geval. Om dit te ontkrachten zetten we in deze blog de redenen om zonnepanelen te laten installeren onder elkaar.

Veiliger

Het installeren van zonnepanelen is een behoorlijk gevaarlijke klus. De zonnepanelen moeten immers op het net worden aangesloten. De voltages en amperages die hierbij komen kijken zijn dan ook vrij hoog. Om de zonnepanelen op een veilige en juiste manier te installeren dien je goed op de hoogte te zijn van de verschillende werkwijzen bij deze hoge voltages en amperages. Daarnaast wordt het werk uitgevoerd door een professional die waarschijnlijk al tientallen of honderden zonnepanelen heeft geïnstalleerd. Door deze ervaring zullen de zonnepanelen een stuk risico vrijer geïnstalleerd worden. Daarnaast kan er tijdens het zonnepanelen van alles fout gaan. Doordat ze aan het stroomnet hangen zullen de gevolgen van deze complicaties verder gaan dan alleen een kapotte dakpan of zonnepaneel. Dit is natuurlijk een risico dat je niet wilt lopen.

Efficiënter

Het stroom opwekken met zonnepanelen is natuurlijk een proces dat zo efficiënt mogelijk moet gebeuren. Je hebt op een aantal manieren invloed op deze efficiëntie. De meest invloedrijke factor is misschien wel de plek waar de zonnepanelen geïnstalleerd worden. Enkele centimeters verschil kunnen namelijk maar zo een flink verschil in rendement opleveren. Een professioneel bedrijf dat jouw zonnepanelen installeert weet precies hoe de zonnepanelen geïnstalleerd moeten worden om zo een zo efficiënt mogelijk resultaat te behalen. De zonnepanelen zullen op deze manier dan ook een stuk sneller renderen dan wanneer ze door jezelf geïnstalleerd zijn. Wil jij nu zonnepanelen op jouw dak? Dan kun je de mogelijkheden van een partij als Pure Energie eens bekijken!