fbpx
Installatiefouten

Parasietkabel

We zien hem steeds vaker bij onze inzendingen: de parasietkabel. Bij de installatie van zonnepanelen kruipt ‘ie stiekem via allerlei weggetjes richting het dak. In dit geval is de keus gevallen op de bestaande doorvoer van de MV-box. Die is dus voortaan lek. Ook de amateuristische airco-klusser heeft hier een handje van. Een beetje meer respect voor elkaars werk graag.

Heeft u ook een installatiefout? Zend hem hier in.

8 reacties op “Parasietkabel

 1. Mvh schreef:

  Let wel flex is ook niet goed

 2. Erwin schreef:

  Dit prutswerk kom je inderdaad vaak tegen, ook om de dakgoot heen of door de hwa, lekker handig met vervangen.
  Dit komt door de zogenaamde zonnepanelenaanbieders die niks anders kunnen en moeten dan goedkope rotzooi aanbieden en maken omdat ze anders geen werk meer hebben.
  Geen nood de klant kijkt wel steeds meer naar kwaliteit dus zullen deze goedkope zonnepanelenaanbieders vanzelf weer uitgestorven zijn

  • Maek schreef:

   Of een handige?….doehetzelver heeft dit gefikst! Er staat nergens in het artikel over en installateur.

   • Erwin schreef:

    Dat is precies wat ik bedoel, deze zonnepanelenaanbieders zijn ook geen installateurs maar handige doe het zelvers/cowboys/alles kunners als er maar een graantje mee te pikken valt en de klant blijft vaak met de ellende zitten….

    • cliff schreef:

     dan moet de klant zelf niet alleen voor de laagste prijs kiezen. vakwerk kost geld maar dat willen ze niet betalen. en dan krijg je situaties als dit en dat nemen ze voor lief.

     • Ruud schreef:

      Zou dat te maken kunnen hebben met niet meer uit te leggen prijzen van installateurs om over de beleefdheid van aanbieden nog maar te zwijgen.
      Als rechtgeaard elektrotechnicus ga ook ik ze zelf plaatsen maar verdiep me tenminste wel i de actuele normeringen en regelgevingen.

 3. Chris schreef:

  Ik ging dus bewust niet voor de goedkoopste aanbieding van mijn PV-installatie, maar de installateur bakte er helemaal niets van(het werkte wel). Installateur had de pech dat ik 35 jr ervaring heb met electrotechniek, dus ze hebben de installatie compleet opnieuw volgens de voorschriften kunnen opbouwen.
  Dit waren dus toch cowboys, ondanks de goede reputatie die ze zichzelf aanmeten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.