fbpx
Nieuws

Ecowijk De Kiem steeds concreter

De gemeente Arnhem wil in de nieuwbouwwijk De Kiem een duurzame buurt realiseren. Initiator DNA in de Bouw onderzoekt de ruimtelijke en financiële haalbaarheid voor circa vijftig woningen. Het project wordt steeds concreter.

In drie maanden tijd hebben tien bouwteams levensvatbare duurzame woningen ontworpen voor ‘het nieuwe Arnhem’ en hebben tientallen potentiële kopers zich aangemeld. Ze zijn op zoek naar bewonersparticipatie, samen ontwikkelen en samen leven in een ecologische buurt, belangrijke uitgangspunten van De Kiem. De bouw start in 2018.

In de ecowijk praat de toekomstige bewoner mee over ontwerp en realisatie van zijn eigen energieneutrale woning. Er zijn diverse basisontwerpen en bij alle ontwerpen is er ruime keuze in functionaliteit, indeling en technische snufjes om een woning op maat te realiseren. Bewoners en bouwers concretiseren straks samen ook de stedenbouwkundige aanzet van de gemeente Arnhem, de eerste invulling is op de site al te zien.

1 reactie op “Ecowijk De Kiem steeds concreter

  1. […] afgelopen maanden hebben voor ecowijk De Kiem in het teken gestaan van de benodigde financiële dekking. In slechts drie maanden tijd […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.