fbpx
Nieuws

Afvoer schiet los: koolmonoxide-gewonden

Afvoer schiet los: koolmonoxide-gewonden

Zes bezoekers van een Rotterdamse sportkantine zijn gewond geraakt door een vergiftiging na een losgeschoten rookgasafvoer in de cv-installatie.

 

 

De mensen raakten door rookgassen onwel in de sportkantine van tennisvereniging Z’67. Ze zijn afgevoerd naar het ziekenhuis. Twee mensen zijn er ernstig aan toe, meldt een woordvoerder van de veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond aan de media. De brandweer meette bij aankomst een hoge concentratie koolmonoxide. De afvoer van de cv-installatie is vastgezet, waarna het pand werd geventileerd. Verder onderzoek moet uitwijzen wat de exacte oorzaak is.

 

Meer gewonden 

Koolmonoxidevergiftiging kan ontstaan bij (een combinatie van) onvolledige verbranding, een ondeugdelijke installatie van gastoevoer of rookgasafvoer en beperkte ventilatie van de opstellingsruimte. Sinds 2007 worden steeds meer ongevallen met koolmonoxide geregistreerd. Het aantal doden door koolmonoxide-vergiftiging neemt daarentegen wel af. Specialisten wijzen dit niet direct toe aan betere of veiligere installaties, maar vooral aan snellere meldingen door bijvoorbeeld CO-meters. Ook zijn hulpdiensten zijn met CO-detectoren uitgerust, waardoor zij sneller kunnen handelen. Het aantal ziekenhuisopnames nam de afgelopen jaren wél toe tot meer dan 200 per jaar.  

3 reacties op “Afvoer schiet los: koolmonoxide-gewonden

 1. J. van de Ven schreef:

  Steeds meer ongevallen met koolmonoxide zijn het gevolg van steeds meer “vakmensen” die het niet zo nou nemen met voorschriften.
  Het begrip vakbekwaam lijkt niet meer te bestaan.

 2. Rob schreef:

  Heel juist geformuleerd. Ik kom in mijn werk als freelance servicemonteur ook steeds vaker gevaarlijke situaties tegen. Er zullen mijninziens steeds vaker van dit soort berichten komen. De oplossing ; de aloude erkenning moet in ere hersteld worden.

 3. Sjaak Boks schreef:

  Heren van de brandweer weten jullie dat het de taak is van een Gemeente om voor veilige installties te zorgen???

  waarschijnlijk niet maar het is echt zo in de wet geregeld dat de Gemeent voor veilige installaties verantwoordelijkk is. alleen niemand binnen de Gemeenten heeft de kennis in huis. met mijn 40 jaar ervaring als installatie adviseur en inspecteur zie ik dit met lede ogen aan.

  de politiek slaapt lekker verder, je hoeft geen vak diploma’s te hebben om je als installatie bedrijf te vestigen, lekkker eenvoudig met weinig kosten voor het bedrijf zie VVD politiek

  wel gecertificeerd zijn voor een energie onderzoekje !!!!!!!!!!!?????????????

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.