fbpx
Nieuws

ATAG in Italiaanse handen

ATAG in Italiaanse handen

Ketelfabrikant ATAG Verwarming uit Lichtenvoorde is overgenomen door Ariston Thermo uit Italië.

 

 

Hiermee wordt het ATAG Verwarming onderdeel van een wereldwijde speler op het gebied van verwarming en warmwaterbereiding. Ariston Thermo, een Italiaans familiebedrijf, is bekend van onder meer de merken Ariston en Elco.

 

Reactie

Carl Berlo, die samen met Nico Niehoff en Nordian Capital (voormalig Rabo Capital) eigenaar was van het bedrijf, spreekt van een prachtige vervolgstap voor ATAG Verwarming, vanwege de specialistische kennis én schaalgrootte van de nieuwe Italiaanse moeder. “We willen graag versnellen in onze ingeslagen strategie. Onze productportfolio, merk, positionering en financials zijn sterk en sluiten naadloos aan bij de hoge ambities van Ariston. We blijven de kracht van ATAG verder uitbouwen middels onze herkenbare ondernemende werkwijze, gecombineerd met de kracht die een globale speler als Ariston kan bieden. De buying power, krachtige internationale distributiekanalen en de producten van Ariston, bieden ons de gewenste fit, die onze sterke outlook ondersteunen.”

 

Duurzaam

ATAG Verwarming, opgericht in 1948, is in het Achterhoekse Lichtenvoorde gevestigd, heeft 170 medewerkers in dienst en een omzet van 53 miljoen euro. Producten van ATAG Verwarming, voornamelijk cv-ketels, worden in heel Europa verkocht, maar hebben hun sterkste positie in de Benelux. Ariston Thermo is actief in 150 landen, heeft 6600 medewerkers en een omzet van 1,3 miljard euro. Ariston Thermo is naast producten van traditonele warmwatertoestellen zeer actief in duurzame systemen, zoals zonne-energiesystemen en warmtepompen.

 

3 reacties op “ATAG in Italiaanse handen

 1. Freddy (ex Ariston) schreef:

  Hopelijk is dit goed nieuws !

  In het verleden heeft zo een overname reeds geleid tot de sluiting van meerdere vestingen.

  In het verleden hebben ze dit ook met Chaffoteaux gedaan.

  Gevolg Sluiting van de productie in Frankrijk en alles naar Italië.

  Bonne chance.

 2. Mark schreef:

  Tja…..Hoe zal ik dit netjes zeggen
  Het deed me meteen denken aan de andere italiaanse producten (in Nederland)….
  Hoop dat ATAG zich staande houd.

  Groeten.

 3. r schreef:

  waarom wil ariston atag cv ketels over nemen atag keuken apartuur is ookal over genomen door ene buitelans bedrijf gorenje ben altij huiferig wat er van de bedrijfs filesofie en kwalitijd behouden blijfd heb zelf aristan apartuur gehad in me keuken waardeloos heel jammer dat dat aan ariston thermo verkocht is hadden ze het beter aan een bedrijf uit apeldoorn kunnen verkopen bij voor beeld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.