fbpx
Nieuws

Concurrent probeert werknemer weg te plukken

Loopbaantool voor werknemers

Zeven op de tien technici krijgt aanbiedingen van andere werkgevers voor een nieuwe baan. Dat blijkt uit de zevende editie van de TechBarometer van technisch opleider ROVC.

Dat deed onderzoek deed onder ruim 1.000 HR-beslissers, 2.700 technici en 1.000 potentiële zij-instromers naar de stand van zaken in de technische branche. Werkgevers lijken echter vaak bot te vangen. Vier op de vijf technici (78%) geven aan goed op hun plek te zitten in de huidige functie.

Nieuwe uitdagingen

Technici die wel overwegen hun werkgever te verlaten, geven hier verschillende redenen voor. Met stip op één staat persoonlijke ontwikkeling. 44 procent zegt dat dat dit voor hun de belangrijkste reden is om op zoek te gaan naar een nieuwe baan. Salaris (36%) en onvoldoende uitdaging (35%) staan op een tweede en derde plaats.

Werknemers zijn niet altijd tevreden over hun huidige werkgever. Die kan meer doen om ze te behouden, blijkt uit het onderzoek. Slechts een kleine meerderheid (56%) van de technici vindt dat de organisatie voldoende meedenkt over de ontwikkelmogelijkheden die er zijn, versus 71 procent van de HR-beslissers.

Koester gepassioneerde werknemer

John Huizing, directeur van ROVC: “Over het algemeen zijn technici erg loyaal aan hun werkgever. Maar bovenal zijn het gemotiveerde, ambitieuze mensen met een passie voor het vak. Dat moeten we koesteren, zeker in tijden van grote arbeidskrapte.” Tegelijk moeten werkgevers alles doen om goede werknemers te behouden, vindt hij.

“Bijvoorbeeld met gerichte opleidingstrajecten die aansluiten bij de doorgroeimogelijkheden en ambities van werknemers. Opleiden vormt hierin een belangrijk strategisch personeelsinstrument, waarmee technici geboeid blijven.”

4 reacties op “Concurrent probeert werknemer weg te plukken

 1. Hans schreef:

  Dat is niet zo erg maar ik zie nog steeds.geen waardering.
  HR manager 7K per maand. Technicus 3,5K ….. ga je moeder in de maling nemen.

 2. Pieter van schreef:

  Het gras is altijd groener bij de buren, maar kijk wek heel goed uit naar alle voorwaarden! Frvruiters brengen vaak een té mooi plaatje dat achteraf weer erg tegenvalt!!

 3. Piet schreef:

  Pieter, het gras is groener bij de buren omdat er zoveel stront op ligt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.