fbpx
Nieuws

Douchen met een deuntje

Douchezingers die professionele begeleiding willen, kunnen een ingewikkelde domotica-installatie aanleggen met ingebouwde boxjes, of een waterdichte doucheradio aanschaffen die rondslingert in de badkamer. Er is ook een middenweg. Op de Ideobain, het badkamerdeel van de Franse beurs Batimat, is deze week bij de Franse sanitairgigant Jacob Delafon bijvoorbeeld de Moxie van Kohler te zien, een uitneembare luidspreker die in de hoofddouche zit.

De douchekop, in chroom, wit, nikkel en brons, heeft een speaker in het hart van de douchekop. Per usb op te laden en te bedienen via bluetooth. De smartphone of tablet kan op afstand de Moxie aansturen; de oplaadbare batterij gaat 7 uur mee.

AquatunesAnder nieuwtje was te zien bij Grohe, dat in samenwerking met Philips een waterdicht luidsprekertje heeft ontwikkeld dat aan de douchestang (20 of 25 mm) kan worden bevestigd. Ook hier muziek via bluetooth-verbinding (tot 10 meter) met geluidsdrager, en de oplaadbare batterij die het 8 uur volhoudt. De samenwerking tussen Grohe en Philips heet Aquatunes, en het luidsprekertje is er in het wit en grijs.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.