fbpx
Nieuws

Stel een drempelwaarde in voor de tijdelijke stikstofuitstoot van de bouw. Dat is de boodschap van het Adviescollege Stikstofproblematiek, in het rapport ‘Niet alles kan overal’, dat werd overhandigd aan minister Schouten. Daarnaast moet er stevig geïnvesteerd worden in de bouw- en infrasector. Het adviescollege staat onder leiding van oud-minister Johan Remkes.

Techniek Nederland is blij met het rapport. “Ik ben heel blij dat na de Raad van State nu ook de commissie Remkes ons steunt in de noodzaak van het instellen van een drempelwaarde”, zegt Doekle Terpstra, voorzitter van de branchevereniging. “Ik kan me haast niet voorstellen dat minister Schouten deze aangedragen oplossing straks alsnog naast zich neerlegt. We hebben niet voor niets de afgelopen weken met dit kabinet en met alle partners in het veld afspraken gemaakt om ondanks de coronacrisis door te kunnen blijven werken in de bouw, techniek en infra. Er worden bovendien concrete plannen gemaakt om opdrachten naar voren te halen. Dat is van levensbelang voor de bedrijven en de werkgelegenheid in onze sector, maar ook voor de enorme opgave op het gebied van woningbouw en verduurzaming waar dit kabinet voor staat. Dan kun je het je niet veroorloven om al die goede plannen en afspraken te laten blokkeren door onnodig strenge stikstofregels.”

Investeringspakket met Prinsjesdag

De commissie Remkes staat in haar advies speciaal stil bij de bouw- en infrasector en concludeert dat deze te lijden heeft gehad van de stikstofcrisis ondanks de beperkte bijdrage aan de stikstofuitstoot. Volgens het rapport is het noodzakelijk een aanscherping van het beleid om stikstof te reduceren, om daarmee ruimte te maken voor bouw en infra.

1 reactie op “‘Drempelwaarde voor stikstofuitstoot’

  1. B vd Steeg schreef:

    Belangrijk: Ook demografische ontwikkelingen
    (bevolkingsgroei, toenemende druk op de ruimte) moeten worden betrokken.
    Och meer dan 500 personen per km2. En sterk stijgende. Wat doet de regering tot nu toe?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.