fbpx
Nieuws

Drukknop vlak in afdekplaat

De Duitse sanitarifabrikant Kludi heeft zijn inbouw-ééngreeps-mengkraan Kludi Push verbeterd. De drukknoppen liggen nu vlak in de afdekplaat.

Kludi introduceerde de Push al in 2016. Het is een compacte mengkraan die met een drukknop kan worden bediend. Met de drukknopbediening worden watertoevoer, straalsoorten van de douche en watertemperatuur in- en uitgeschakeld.

Wanneer het water stroomt wordt met een druk op de knop omgeschakeld van hoofddouche naar handdouche, of van bad- naar douchefunctie. Wanneer de watertoevoer stopt, schakelt de drukknopomstelling automatisch weer terug. De toegepaste technologie van de Kludi Push wateromstelling is gebaseerd op een magneetventiel. Dit ventiel werkt mechanisch en hydraulisch, voor een soepele werking, ongeacht waterdruk.

Vlak in plaat

Vijf jaar na de introductie vond Kludi het tijd voor een verfraaiing. Niet langer liggen de knoppen verhoogd in de afdekplaat. In gesloten toestand ligt de drukknop nu vlak in de afdekplaat. Dit geeft een rustig beeld en is ook handig bij het schoonmaken. Als ze ingeschakeld worden, gaan ze juist wel naar boven. “Als je zeep in de ogen hebt, kan je ze dus ook op de tast vinden”, zegt verkoopmedewerker Robèrt Zuidam.

Binnenwerk

Ook in het binnenwerk is er het een en ander verbeterd, zegt Zuidam. Zo is het veermechanisme vervangen door keramische schijven, waardoor de knoppen soepeler draaien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.