fbpx
Nieuws

Ecoflo komt op de markt

Ecoflo komt op de markt

De extra losse warmtewisselaar Ecoflo komt in februari op de markt. De introductie liep forse vertraging omdat ketelfabrikanten kanttekeningen plaatsten bij de effecten van de losse warmtewisselaar bovenop de HR-ketel.

 

 

De innovatie van rookgasafvoerenfabrikant Burgerhout werd op de vorige VSK, in 2012, geintroduceerd, en won toen de publieksprijs van de VSK Awards. Na introductie bleek dat de Vereniging van Ketelfabrikanten (VFK) kanttekeningen plaatste bij de extra wisselaar. Dit leidde ertoe dat de Ecoflo voor verschillende ketels een keuring diende te doorstaan. De Ecoflo is met de start van déze VSK, op 3 februari, verkrijgbaar.


Werking 

De Ecoflo kan met restwarmte uit de rookgasafvoer van nieuwe en bestaande HR-ketels tapwater verwarmen, en zo een extra bijdrage leveren aan het rendement van de ketel. De extra wisselaar, consumentenadviesprijs excl installatie 485 euro) wordt boven de ketel gemonteerd. In principe is Ecoflo nu toe te passen op elke nieuwe en bestaande HR-ketel, zo laat Burgerhout weten. De fabrikant raadt installateurs aan op vooraf met Burgerhout en de ketelfabrikant contact te hebben over de juiste toepassing. Volgens Burgerhout kan Ecoflo sowieso worden toegepast op de Nefit ProLine HRC. Met dit type zijn veldtesten uitgevoerd.

Meer informatie over voorwaarden, en technische specificaties vindt u hier.

 

1 reactie op “Ecoflo komt op de markt

  1. […] mogelijkheden om die tweede wisselaar achteraf te monteren; hiervoor heeft bijvoorbeeld Burgerhout de Ecoflo op de markt. Op de afgelopen VSK konden installateurs ook kennismaken met de Econo1, een […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.