fbpx
Nieuws

Badkamer van pet-flesjes

circulair bouwen, badkamer,

De eerste circulaire badkamer van Nederland is een feit. Woningcorporatie de Alliantie heeft dit samen met aannemingsmij Intersell opgeleverd. De wandtegels in deze badkamer zijn volledig gemaakt van plastic drinkflesjes en het sanitair is tweedehands verkregen. Deze unieke badkamer staat in een woning van de Alliantie in de wijk Noord Oost in Hilversum.

Tegels van petflesjes

De circulaire badkamer is een idee van Hendrik Kemphorst van Intersell. “In deze badkamer zijn alle wandtegels volledig gemaakt van gerecyclede petflesjes. In 1 m2 tegels gaan ongeveer 302 flessen. Dit betekent dat er bijna 3.400 flesjes in de badkamer zijn verwerkt. Niet één tegel is hetzelfde. Dat maakt deze badkamer uniek. De spiegel en de wastafel bijvoorbeeld zijn afkomstig uit een oude kliniek en daarna opgeknapt.”

Minder CO2-uitstoot

Deze circulaire badkamer draagt bij aan de ambitie van de woningcorporatie: een CO2-neutrale woningvoorraad in 2050. Er wordt namelijk 60 procent minder CO2 uitgestoten ten opzichte van het vervaardigen, plaatsen en onderhouden van een reguliere badkamer.

De Alliantie maakte een video over dit project.

2 reacties op “Badkamer van pet-flesjes

  1. Petronella schreef:

    Alles leuk en aardig en misschien nuttig, maar zitten er ook voorzieningen in om warmte en water terug te winnen? Daar gaat tenslotte de meeste energie verloren.

  2. Jasper schreef:

    Een waterbesparende douchekop (5l/m) zou ook mooi geweest zijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.