fbpx
Nieuws
'Einde aan stalen 'Spiro-buis' in ventilatie'

Een nieuwe flexibel en geïsoleerd ventilatiekanaal van gerecycled glas, zand en soda moet de opvolger worden van de stalen Spiro-buis.

 

 

R-Vent, onderdeel van Bergschenhoek Groep, gaat het nieuwe luchtkanaal, dat uit Zweden komt,  dit jaar in Nederland op de markt brengen, zo bleek op de vakbeurs ISH in Frankfurt. De nieuwe gepatenteerde buis, die Climate Recovery (CR) heet, is de helft lichter dan stalen kanalen, beter geïsoleerd, en kan vergeleken met nageïsoleerde Spiro-buis twee keer zo snel gemonteerd worden, claimt R-Vent. De flexibele buis kan plat vervoerd worden en komt automatisch terug in de oorspronkelijke vorm. De buis heet een natuurlijke geluiddemping van minimaal 6dB(A)/m. Jeroen Rook, COO van Bergschenhoek: “Sinds de jaren ’60 is het product en de markt nauwelijks veranderd.” Vanuit energiebesparing en geluidsdemping is de vraag naar geïsoleerde kanalen wel toegenomen. CR komt in de loop van dit jaar in Nederland op de markt.

 

Climate Recovery heeft CE-keur, is A2-s1-d0 onbrandbaar, heeft luchtdichtheidsklasse D en verschillende diameters, bochten en koppelstukken.

 

Meer ISH?

Meer nieuws van de ISH? Volg @installatie op twitter en hou het ISH fotoalbum op de site in de gaten. Tijdens en na de beurs op Installatie.nl en in Installatie en Sanitair uitgebreid verslag van de beurs.

1 reactie op “‘Einde aan stalen ‘Spiro-buis’ in ventilatie’

  1. […] lichte systeem, dat wordt gezien als de opvolger van de nageïsoleerde Spiro-buis, werd vorig jaar op de ISH geïntroduceerd. Het product moet voldoen aan de groeiende vraag naar energiebesparende, geluiddempende […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.