fbpx
Nieuws

‘Energieneutraal mag ook mooi zijn’

In-dak-montage-systeem voor zonnepanelen

Nederland wordt steeds energieneutraler, maar de maatregelen die hiervoor nodig zijn mogen best een beetje mooi zijn. Dat betoogt Ruud Geerlings van Scheuten Glas tijdens Sunday, een congres over zonne-energie dat woensdag 18 november plaatsvindt.

Gebouwintegratie

Het congres gaat deze keer over gebouwintegratie. Naast Geerlings zal ook Ronald Schillemans van het ministerie van Binnenlandse Zaken spreken op het congres. Schillemans is projectleider Bijna Energieneutrale Gebouwen (BENG) en in die hoedanigheid ook verantwoordelijk voor de nationale uitvoering van de Europese Richtlijn waarin staat dat lidstaten verplicht zijn na 2020 uitsluitend nearly Zero Energy Buildings (nZEB) te realiseren. Hij zal uitleggen welke keuzes Nederland heeft gemaakt in de route naar Bijna Energie Neutrale Gebouwen en wat de gevolgen kunnen zijn. Helen Visser van Bouwend Nederland neemt tijdens het congres deel aan het panelgesprek en meent dat zonne-energie noodzakelijk is om de wettelijke eisen in 2021 te behalen. “Om die reden is er grote behoefte aan meer en duidelijkere informatie over praktische en vandaag toepasbare zonne-energieproducten.”

Andere deelnemers

Andere deelnemers van het congres zijn Martje van Horrik van BIHTS | Zuyd Hogeschool, Hans de Neve van onderzoekscollectief Solliance, Erik van der Kolk, docent aan de TU Delft en Dennis de Jong van Solarcentury Benelux. Meer informatie over het congres vindt u hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.