fbpx
Nieuws

Flamco in handen van Aalberts

Flamco in handen van Aalberts

Flamco, Nederlands marktleider in expansievaten, komt in handen van Aalberts Industries.

 

 

De beursgenoteerde organisatie, onder meer ook moederbedrijf van VSH en Henco, neemt deze maand de productie van de bekende rode expansievaten en toebehoren over van de Oostenrijkse staalproducent Voestalpine A.G. Flamco heeft productielocaties in Duitsland, Nederland, Verenigd Koninkrijk en China. Het hoofdkantoor van het bedrijf staat in Bunschoten. Bij Flamco werken in totaal 700 mensen, die een omzet van 125 miljoen euro realiseren.

 

Met de overname wil Aalberts Industries een nog completere aanbieder worden van producten en systemen voor verwarmings- en koelingsinstallaties. Volgens de koper heeft het merk vooral groeipotentie in Noord-Amerika, Oost-Europa en het verre oosten. Ook gaat Flamco als OEM-markt in Duitsland bestormen. Aalberts Industries is een beursgenoteerde organisatie die zich op productie en distributie van industriële systemen, klimaatbeheersing en Flow Control. Die laatste divisie concentreert zich op de ontwikkeling, productie en assemblage van producten en systemen voor de distributie en regulering van vloeistoffen en gassen. Bekende merken van het concern zijn onder meer VSH, Henco, en Comap. Wereldwijd werken bij Aalberts Industries 12000 medewerkers; het bedrijf heeft een omzet van meer dan 2 miljard euro.

 

Aalberts Industries heeft deze week ook een bod van 119 miljoen euro gedaan op de aandelen van Impreglon, een Duitse beursgenoteerde onderneming die zich vooral bezighoudt met oppervlaktebehandeling.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.