fbpx
Nieuws

GEP ontzorgt installateur met regenwatersysteem

De installateur de leidingen, GEP Water de rest. Dat is het nieuwe concept waarmee regenwatersysteemleverancier GEP Water installateurs wil overhalen om het systeem op te nemen in hun aanbiedingen naar klanten.

“We merken dat installateurs soms opzien tegen de aanleg van een regenwatersysteem. Dan gaat het niet om het leidingwerk in huis, dat hebben ze wel in hun vingers. Met name de installatie van het regenwatersysteem, de beugelingen, de pomp, de aansluitingen en de inregeling, is waar ze tegenop zien”, zegt Fred Prins, commercial manager bij GEP Water.

“Daarnaast is het een kwestie van tijd. Installateurs hebben het hartstikke druk en nauwelijks tijd om zich in deze materie te verdiepen. Daarom nemen wij ze het moeilijke deel uit handen.”

Prefab muurbeugel

In het concept plaatst de installateur de prefab muurbeugel – voorzien van aansluitingen en afsluiters – op de buitenmuur, waar alle leidingen op worden aangesloten.

Als het leidingwerk is geïnstalleerd, komt GEP langs met het pompsysteem. Deze wordt boven de beugel gemonteerd en aangesloten. Ook controleert GEP het systeem, regelt het in, ontlucht de pomp en neemt het pompsysteem in bedrijf.

Betonnen opslagtank

Volgens Prins wordt bij woningen in Nederland het meest gebruik gemaakt van een betonnen opslagtank van 7.500 liter. Maar de tanks worden ook geleverd in 1.500 l., 3.000 l. en 5.000 liter versies. “Ook handig is een waterzak, voor in de kruipruimtes”, zegt hij, terwijl hij naar een goed gevulde zak wijst, die pontificaal ligt te schitteren op de GEP-stand op de VSK beurs in Utrecht.

Het ‘ontzorgingsconcept’ is volgens Prins “uit nood geboren”, omdat het bedrijf zag dat installateurs er iets te vaak voor terugdeinsden. Het is onlangs voor het eerst toegepast bij een woningbouwproject in Tietjerksteradeel.

3 reacties op “GEP ontzorgt installateur met regenwatersysteem

 1. Carel Brouwers schreef:

  graag zou ik informatie over dit GEP systeem ontvangen

 2. Carel Brouwers schreef:

  graag zou ik informatie over het GEP systeem ontvangen

 3. Richard schreef:

  Ik ook wol deze info graag ontvangen
  Deze kunt u sturen naar hob@hetnet.nl

  Dank voor de moeite

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.