fbpx
Nieuws

Hoge vermogensgarantie glaspanelen

Pv-panelen-producent Solarwatt komt met een glas-glaspaneel op de markt met vermogen van 300 Wattpiek (Wp). Dit type zonnepanelen staat te boek als zeer duurzaam, waardoor de fabrikant een garantie van 30 jaar gaat geven op de panelen en dit vermogen.

Bij veel zonnepanelen neemt de opbrengst na verloop van tijd significant af. De meeste fabrikanten leveren alleen productgarantie. De nieuwe 300 Wp-panelen zijn nu verkrijgbaar bij de dealers

Solarwatt produceert haar glas-glaszonnepanelen in Dresden (Dui) en claimt 25 procent meer opbrengt dan kunststof panelen. Ook de levensduur is 33 procent hoger, zegt de fabrikant. “Er zijn al wel modellen met een vermogen van 300 Wp op de markt, maar niet als duurzame glas-glasmodellen”, zegt Erik de Leeuw, directeur van Solarwatt Benelux. “Als leverancier van zonnesystemen is de continue ontwikkeling van veilige zonnepanelen met hoge prestaties heel belangrijk voor ons. De eindklant profiteert immers alleen van het vermogen van het zonnesysteem als het complete systeem betrouwbaar en efficiënt werkt, en dus op de lange termijn kosten bespaart.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.