Ga naar hoofdinhoud

,

Hansgrohe zet in op besparing en circulariteit

Met plasticvrije duurzame verpakkingen, waterbesparende technologieën en recyclebare en reparabele kranen, douches en toebehoren, zet hansgrohe de komende jaren nog meer in op water- en energiebesparing en circulariteit. Het Duitse sanitairmerk presenteerde vorige week zijn duurzaamheidsdoelstellingen voor 2030.

Geen plastic meer

Concreet wil de fabrikant vanaf 2025 plasticvrije verpakkingen gebruiken. Ook streeft het merk ernaar vanaf 2030 alleen nog producten met waterbesparende technologie te verkopen. En om het verbruik van virgin grondstoffen verder terug te dringen, ontwikkelt hansgrohe kranen, douches en toebehoren die zo lang mogelijk meegaan, recyclebaar en reparabel zijn, en gemaakt zijn vanuit hernieuwbare materialen.

Duurzame coating

Om kranen en douches beter bestand te maken tegen slijtage, maakt de fabrikant gebruik van een duurzaam geproduceerde coating voor verchroomde product-onderdelen. Ook wordt het repareren van een product gestimuleerd door onder andere het gebruik van pre-fab onderdelen die multi-toepasbaar zijn op meerdere hansgrohe-producten.

Energiebesparing

Duurzaamheid en CO2-uitstoot verminderen zijn al sinds 1980 belangrijke pijlers van het merk. In 1987 kwam hansgrohe als een van de eerste met een ontwerp dat tot 50% water bespaarde.

Wereldwijd zijn huishoudens verantwoordelijk voor 11% van het waterverbruik en met name het verwarmen van water kost veel energie. Onder andere met de EcoSmart technology (2007), de energiebesparende CoolStart technologie (2012) en de PowderRain (2019) draagt hansgrohe bij aan de besparing hiervan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Met de gratis nieuwsbrief van Installatie.nl ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en actuele ontwikkelingen in de installatiebranche, productnieuws en installatiefouten.

Laatste nieuws

Premium

Intergas stapt met warmtepomp Xceed door naar propaan

Grotere rol ventilatie in duurzame woning

Pvt-paneel krijgt teracotta variant

Kabinet wil CO2-meter in elk klaslokaal

‘Teruglevertarief voor zonnepanelen is niet onredelijk’

Consument koopt warmtepomp op basis van één offerte