fbpx
Nieuws

Help, een duurzame offerte

Flat duurzaam dankzij ketensamenwerking

Vier op de vijf installateurs wil graag ondersteuning van een leverancier bij het maken van een offerte voor een duurzaam project. Dat blijkt uit onderzoek van Bouwkennis.

De meeste ondervraagde installateurs denken dat er kansen liggen in duurzaamheid, maar de inkoop en verkoop blijkt moeilijk. Er lijken dus grote kansen te liggen voor leveranciers om de installateurs te helpen bij het offreren en het voorrekenen van de terugverdientijd van duurzame oplossingen.

Een ander probleem bij het aanbieden van duurzame oplossingen is volgens Bouwkennis het gebrek aan kennis en de aanwezigheid van vooroordelen bij alle partijen in de keten. Ook hier kan een installateur de hulp gebruiken van fabrikanten om zijn opdrachtgever te overtuigen.

Lees hier alle uitkomsten van het onderzoek.

1 reactie op “Help, een duurzame offerte

 1. Berrie van den Berg schreef:

  Dit zegt maar weer alles over het niveau van de werktuigbouwkundige installateur,
  of althans diegene die zich daar voor uit durven geven, in mijn ogen zijn dit gewoon
  (met alle respect natuurlijk ) de loodgieters die ook een graantje mee willen pikken.

  Triest dat je dan als z.g.: W “installateur” je alles in moet laten fluisteren door fabrikanten of groothandels die deze zogenaamde W “installateurs” zo graag willen ontzorgen ………
  (dit betekend vlg mij dus gewoon in simpele woorden hun eigen omzet veilig stellen) , De uitkomst hiervan is dat je meestal gewoon een heel slecht advies krijgt omdat de groothandel nou eenmaal niet die installateur is met de nodige praktijkervaring.
  Ik heb me zelf wel is een enkele keer laten verleiden tot zo een mooi “gratis” advies van de groothandel want wat is er nou eigenlijk mooier dan dat alles je hapklaar aangedragen wordt, tenslotte ben ik ook maar gewoon een Hollander.

  Helaas was de uitkomst van dit soort adviezen om te huilen, en hebben we zelf het
  hele voortraject maar weer over gedaan.
  Als je gewoon blind en totaal onwetend afgaat op dit soort prutadvies omdat je zelf
  nou eenmaal de kennis niet in huis hebt ga je gewoon nat.
  Als je als ondernemer alleen maar afgaat op je accountant en maar ja nee en amen knikt en dus uiteindelijk zelf niet weet wat er gebeurd gaat het toch ook mis ?

  Dus wat mij betreft één advies : groothandel gaan jullie gewoon lekker dozen schuiven en installateur (schoenmaker) blijf bij je leest ga je verder verdiepen en tenminste eerst bekwamen door is een gedegen opleiding te volgen dan spreken we elkaar over enige jaren verder.

  P.S.: wij zijn geen Totaalinstallateur “ieder zijn vak”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.