fbpx
Nieuws

Slimme hoekregelkraanthermostaat

De nieuwe hoekregelkraanthermostaat van de Duitse armaturenspecialist Schell maakt het mogelijk de temperatuur van het water bij de wastafel in te regelen. De thermostaat maakt bovendien de thermische desinfectie van de warmwaterinstallatie mogelijk, waardoor voldaan wordt aan technische maatregelen ter beperking van de ontwikkeling van legionella. Het ventiel fungeert als temperatuurbegrenzer voor de warmwateruitgang, waardoor er geen brandwonden kunnen ontstaan als de koudwatertoevoer in de mengkraan stagneert.

Thermische desinfectie

De nieuwe hoekregelkraanthermostaat wordt boven de hoekregelkraan voor de warmwaterleiding gemonteerd en met behulp van een kleine verbindingsbuis ook aan de koudwaterleiding gekoppeld. Voor de thermische desinfectie van de leidingen wordt de warmwatertemperatuur verhoogd tot minimaal 60°C. Met de bijgeleverde klemhendel kan de thermostaat overbrugd worden zodat het hete water direct via de kraan de wasbak inloopt. De leidingen moeten conform DVGW-richtlijn minstens drie minuten lang met heet water gespoeld worden en zijn daarna vrij van bacteriën.

Temperatuurbegrenzer

Zodra de overbrugging van de thermostaat opgeheven is, doet de temperatuurbegrenzer van de warmwateruitgang zijn werk weer. Omdat water met een temperatuur van 60°C brandwonden kan veroorzaken, moeten kranen in kleuterscholen en verzorgingstehuizen een temperatuurbegrenzing van 45°C hebben. De temperatuur van de uitloop blijft dankzij de hoekregelkraanthermostaat van Schell maximaal 39°C ongeacht eventuele drukschommelingen. Om de montage van de hoekregelkraanthermostaat snel uit te kunnen voeren, wordt de thermostaat geleverd met een pijpaansluitset, die bestaat uit kant-en-klare buizen en verbindingstukken. De Schell-hoekregelkranen en andere sanitaire producten worden in Nederland geleverd door Hamers & Kesber in Huizen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.