fbpx
Nieuws

Hogescholen omarmen BIM

Hogescholen omarmen BIM

Vanaf het schooljaar 2016/2017 gaan hogescholen in de installatie- en bouwbranche BIM invoeren als onderdeel in de opleidingen.

 

 

Die ambitie hebben 14 hogescholen afgelopen week uitgesproken in het bijzijn van Uneto-VNI voorzitter Titia Siertsema, voorzitter Maxime Verhagen van Bouwend Nederland en Cees Brandsen namens de Bouw Informatie Raad (BIR). De hogescholen spraken verder ook af om de BIM-gerelateerde competenties die jonge professionals moeten verwerven uiterlijk in 2016 vast te stellen en de brancheorganisaties Bouwend Nederland en Uneto-VNI te betrekken bij hun samenwerking.  

 

Jongeren

Voorzitter Titia Siertsema van Uneto-VNI prees de hogescholen voor hun inspanningen om toekomstige werknemers in de te gaan voorbereiden op een toekomst met BIM. Zij sprak de verwachting uit dat de jongeren die straks met hun diploma’s van de hogescholen komen, hun oudere collega’s nog veel kunnen leren en de technische installatiesector een impuls kunnen geven. Siertsema: “Werken met een BIM maakt het straks nog interessanter voor jongeren om carrière te maken in de installatiesector.” De voorzitter zei te verwachten dat de vraag naar technici op mbo- en hbo-niveau de komende jaren fors zal toenemen. 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.