fbpx
Nieuws

Installateur gelauwerd om MVO-beleid

Installateur gelauwerd om MVO-beleid

Installatiebedrijf Modderkolk uit Wijchen heeft een regionale MVO Award ontvangen.

 

 

De prijs is een initiatief van de Stichting Maatschappelijke Meerwaarde.  De jury noemt Modderkolk een voorbeeld van hoe je als bedrijf zelfs in economisch mindere tijden kan groeien door de people, planet, profit gedachte optimaal en oprecht te integreren. Deze manier van werken is mede succesvol dankzij het feit dat Modderkolk haar stakeholders proactief betrekt in deze manier van werken.

 

Juryrapport

In het juryrapport wordt Modderkolk omschreven als de spreekwoordelijke witte raven in de installatiebranche, waar veel branchegenoten het zwaar hebben. Voor Modderkolk is duurzaam ondernemen echter geen aparte activiteit maar al jaren een onderdeel van haar bedrijfsstrategie om een eeuwigdurend florerend bedrijf neer te zetten. Dit kan alleen als zowel medewerkers als klanten in hun werk optimaal gebruik maken van tijd, geld en energiebronnen. 

Profit, people, planet

Onder het motto ‘De kunst van techniek’ betrekt Modderkolk zowel haar klanten als haar medewerkers bij het realiseren van optimale efficiency van de bedrijfsprocessen. Zo heeft het bedrijf teams opgebouwd rondom haar klanten, en worden die op hun beurt weer betrokken bij de planning waardoor 95% van de projecten binnen budget en op tijd opgeleverd kan worden. Waar nodig krijgen klanten extra ondersteuning om hun bedrijfsprocessen efficiënter te laten verlopen. Om mee te werken aan een oplossing voor het tekort aan technisch personeel opende Modderkolk in samenwerking met het ROC haar eigen bedrijfsschool. Hier kunnen mensen van buitenaf instromen maar ook interne medewerkers worden hier opgeleid. Alleen al in het eerste kwartaal van 2014 creëerde Modderkolk 12 nieuwe werkplekken.

‘De kunst van techniek’ betekent ook efficiënt omgaan met energiebronnen, wat een gezamenlijke verantwoordelijkheid is. Naast het verminderen van de papierstroom en het plaatsen van LED verlichting deden chauffeurs een cursus zuinig rijden om de uitstoot van CO2 te verminderen. 

De Maatschappelijke MeerWaarde koppelt kennis, vaardigheden en middelen van bedrijven aan vragen van maatschappelijke organisaties in Nijmegen, Wijchen, Beuningen en omgeving. De jaarlijkse MVO Award is een inititatief om bedrijven in de regio te stimuleren, inspireren en informeren als het om duurzaam ondernemen 

 

1 reactie op “Installateur gelauwerd om MVO-beleid

  1. Edwin schreef:

    Leuk artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.